Bistriţa : Zi de doliu în Năsăud (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Zi de doliu în Năsăud (GALERIE FOTO)
Bistriţa : Zi de doliu în Năsăud (GALERIE FOTO)

Oamenii oraşului Năsăud şi-au plâns morţii de la Rupea. Liliana Găzdac, Călin Găzdac şi Valentin Vlaşin, oameni cu planuri frumoase ca toţi oamenii, au îndoliat azi tot oraşul Năsăud, unde au fost înmormântaţi

Zeci de coroane şi sute de oameni s-au adunat azi la Năsăud, la Capela din cimitirul multiconfesional pentru a-şi lua rămas bun de la cei pe care i-au cunoscut: soţii Liliana şi Călin Găzdac, care lucrau la Agenţia pentru Intervenţii în Agricultură (APIA) şi Valentin Vlaşin, consilier local. Aceştia au fost înmormântaţi în cadrul aceleiaşi ceremonii în care plânsetele s-au auzit la unison.

Moartea i-a luat împreună

După soţii Găzdac a rămas un copil de numai 16 ani, Cătălin, care va fi luat în grijă de nişte rude. Cei care i-au cunoscut l-au îmbrăţişat azi pe Cătălin şi l-au încurajat. „Lucrau la APIA. Au fost nişte oameni deosebiţi pregătiţi profesional,  aveau o familie fericită, se înţelegeau foarte bine, dovadă fiind faptul că moartea i-a luat împreună. Nu ne găsim cuvintele potrivite ca să mai vorbim depsre ei“, a spus Ştefan Cârcu, şef de centru la APIA. „Aveau planuri frumoase ca orice om. Am fost foarte ataşată de Liliana. Era discretă, cu bun simţ şi nu ştia să facă decât bine“, a spus şi Hortensia Feier, o verişoară a Lilianei.   

Au rămas în urmă trei copii

În urma lui Valentin a rămas soţia lui Niculina şi cei trei copii ai lor. Colegii lui din primărie nu au avut decât cuvine de laudă pentru el. „Vlaşin era un coleg de muncă deosebit, bine pregătit profesional şi implicat în problemele comunităţilor“, a menţionat viceprimarul oraşului Năsăud, Ovidiu Magher.

O catastrofă cum nu s-a mai întâmplat

Primarul oraşului Năsăud, Dumitru Mureşan a fost devastat de tragedia celor trei oameni, pe care îi cunoştea demult din cadrul Primăriei. „S-a adunat aproape tot oraşul şi cei care nu au venit participă cu sufletul. Am văzut atâtea catastrofe şi tot mulţumeam lui Dumnezeu că nu s-au întâmplat la noi. Şi uite că acum s-a întâmplat şi la noi. Oraşul e îndoliat“, a declarat Mureşan.

Valentin Vlaşin, Liliana şi Călin Găzdac  au murit pe loc marţi dimineaţa, când microbuzul în care se aflau şapte bistriţeni, întorşi din Capitală, unde au susţinut concursuri pentru funcţii în diferite deconcentrate, s-a izbit de un tir. Accidentul a avut loc pe DN 13, în apropiere de localităţii braşovene Rupea.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite