TRAGIC: Doi oameni au murit îngheţaţi în case

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de pe Ambulanţă n-au mai putut face nimic pentru bătrâni
Medicii de pe Ambulanţă n-au mai putut face nimic pentru bătrâni

Temperaturile excesiv de scăzute din acest weekend au făcut două victime. Doi bătrâni de 86 de ani, respectiv 77 de ani  au fost găsiţi îngheţaţi în casele lor, din Prundu-Bârgăului şi Feldru.

Aruncutean Ileana de 86 de ani a fost descoperită de vecini vineri seara căzută  în holul casei. Femeia era în şoc hipotermic şi casa era neîncălzită . „Un vecin, Tinu Cornea a observat că toate noaptea  a stat becul aprins în casa bătrânei. Vecinul a încercat uşa, era închisă şi a sunat la 112. A intervenit şi cei de la poliţie, au spart uşa iar femeia zăcea pe jos", explică viceprimarul Ilie Vlad. Femeia a murit câteva ore mai târziu la spital. „Au reuşit să o resusciteze, însă în cele din urmă i-a cedat inima", a aflat viceprimarul de la singura nepoată din Cluj, care o mai vizita pe bătrână

O altă dramă s-a petrecut la Feldru

Un bătrân de 77 ani a fost găsit aproape mort sâmbătă în comuna Feldru. Omul locuia singur în casă şi intervenţia ambulanţelor nu l-a putut salva. „Au fost minus 18 grade în această noapte, este foarte frig şi acum", spune secretarul comunei Feldru, Viorel Beşuţiu. Pintican Damian de 77 de ani era imobilizat la pat de mai bine de doi ani şi era bolnav de tuberculoză. Acesta locuia cu familia, ei fiind cei care au şi chemat salvarea atunci când bătrânul a fost găsit inconştient.

După ce a fost transportat la Spitalul Judeţean Bistriţa, bărbatul a decedat luni dimineaţa. Purtătorul de cuvânt al spitalului Gabriela Remeş a declarat că acesta este a doua persoană decedată după ce a fost internată cu şoc hipotermic. „În cursul acestui weekend au fost internate două persoane în vârstă cu hipotermie. Ambele, un bărbat din Feldru de 77 de ani şi o femeie din Prundu Bârgăului de 86 de ani, au fost internate le terapie intensivă, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva şi au decedat”, a declarat Remeş.

Poliţiştii din Feldru sunt rezervaţi în ceea ce-l priveşte pe bărbatul decedat spunând că se aşteaptă rezultatul autopsiei pentru a vedea care au fost cauzele decesului. „La această oră (n.r. în această dimineaţă) se face autopsia şi în funcţie de rezultatele acesteia vom ştii care sunt cauzele decesului”, a declarat Ani Bogdan, şeful de post din Feldru.

Frigul face victime

Pe lângă cei doi bătrâni decedaţi din cauza hipotermiei, la secţia de urgenţe ortopedice a Spitalului Judeţean au ajuns alte 13 persoane care au avut de suferit de pe urma frigului. „Au fost două luxaţii, nouă fracturi şi două entorse”, declară Remeş.

În acest weekend termometrele au scăzut în Bistriţa-Năsăud până la valori record. Minus 19 grade Celsius a fost cea mai scăzută temperatură înregistrată luni dimineaţă pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, în oraşul Beclean, Şi la Bistriţa termometrele au înregistrat minus 18,5 grade celsius. „Aceasta este cea mai scăzută temperatură înregistrată la Bistriţa în ultimii doi ani. Anul acesta cea mai scăzută temeratură înregistrată până aseara a fost de 17 grade celsius în luna ianuarie”, a declarat Aurel Marc, şeful staţiei de meteorologie din Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite