Bistriţa : Migraţia spaniolă a locuitorilor din Nepos în instantanee

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Migraţia spaniolă a locuitorilor din Nepos în instantanee
Bistriţa : Migraţia spaniolă a locuitorilor din Nepos în instantanee

Ipostaze fotografice inedite la Muzeul din Sângeorz Băi. Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, găzduieşte o expoziţie de fotografie –document intitulată"Pe Someş şi pe...Jarama".

Proiectul fotografic semnat Mirela Trăistaru a avut primul vernisaj la Bucureşti, în octombrie anul trecut, când a fost expus la Galeriile Mora. Motivul expoziţiei îl constituie  destinul unor  locuitori din Nepos, sat confruntat cu fenomenul migraţiei temporare ori sezoniere. Fotografiile îi infăţişează pe subiecţi în două medii: în satul de origine, la biserică în straie populare, pe stradă , iar în paralel, în Spania, ţara migraţiei sezoniere. Majoritatea subiecţilor au fost surprinşi în Arganda, localitatea din apropierea Madridului, considerat un fel de Nepos al Spaniei.
 
Vernisajul de la Sângeorz Băi din această seară va fi urmat de proiecţia filmului "Persona (oameni în absenţă)" realizat de Teodor Graur şi de prezentarea cărţii "Ţara ascunsă - Oameni de pe Someş" a scriitorului bistriţean Alexandru Uiuiu, care a colaborat cu Mirela trăistaru la realizarea volumului

Mirela Trăistariu, artista care expune la Sângeorz-Băi este născută în Bistriţa. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din 1988 este pictor şi scenograf, colaboratoare a mai multor teatre bucureştene.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite