Bistriţa : Ionela Vrânceanu: manichiurista care construieşte unghii şi vise la Bistriţa(PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra băcăuancă s-a mutat în urmă cu doi ani la Bistriţa împreună cu familia ei şi se consideră o norocoasă pentru simplul fapt că aici şi-a putut transforma pasiunea în afacere.

CITIŢI ŞI:


Galaţi: Florin Olaru- Comisarul care-i destinde pe poliţişti

Ionela Vrânceanu este de loc din Oneşti, judeţul Bacău. Viaţa a făcut ca ea să se stabilească la Bistriţa, după ce soţul a fost angajat în cadrul armatei aici. La început,  i se părea că nu o să se integreze uşor printre bistriţeni, dar timpul i-a demonstrat că Bistriţa este oraşul unde se leagă prietenii adevărate şi în care viaţa poate deveni mai bună. „Îmi plac tare mult oamenii de aici, ardelenii de fapt. Şi femeile sunt modeste şi de treabă”, subliniază tânăra.

Martora conflictelor din Italia


Viaţa pe care Ionela o trăieşte în prezent la Bistriţa este mai bună în comparaţie cu ce-a avut acasă în Oneşti, sau „acasă” în Italia.  Imediat după absolvirea liceului din oraşul natal a plecat împreună cu iubitul ei la muncă în Italia. „Ne-a chemat mama lui la ea pentru că acolo se câştigau mai uşor banii. Vroiam să am banii mei şi să îmi construiesc un viitor”, spune Ionela. Au plecat în 2005, iar Ionela a încercat de toate: a fost ospătar, îngrijitoare sau menajeră. Asta până în 2006, când a aflat că o să devină mamă şi apoi nu şi-a mai găsit de lucru. Un an mai târziu, în Italia au început campaniile rasiste pe care italienii le îndreptau împotriva tuturor românilor din Peninsulă. „Am prins perioada aceea cu marile conflicte din Italia. Ne era frică, deşi trăiam într-o zonă liniştită din sudul ţării”, îşi aduce aminte tânăra. Şi pentru că Italia nu mai era atunci un loc sigur, s-au întors în România.

Manichiură din plăcere, pe bani


După reîntoarcerea în ţară soţul ei a reuşit să devină cadru militar, detaşat la Bistriţa. Asta însemna că Ionela a trebuit să îl urmeze, împreună cu fiul lor de câteva luni, şi să o ia de la zero într-un oraş necunoscut. „Pentru copil, am simţit că merită acest sacrificiu, pentru că nu e nimic mai important decât viitorul lui”, precizează tânăra mămică. Şi ca să se simtă utilă, Ionela a urmat un curs de manichiură, în ideea să poată şi ea să câştige un ban în plus. „Îmi plăcea de mică să fac manichiura, doar că nu aveam o specializare pe hârtie. Am obţinut-o şi acum lucrez la un salon pe post de manichiuristă şi îmi place tare mult”, spune cu mândrie tânăra. Bistriţencele care-şi trec mâinile prin ritualul de manichiură al Ionelei Vrânceanu sunt femei modeste, dar pe care Ionela le apreciază tare mult: „Îmi plac femeile de aici pentru că nu au aere şi sunt cu picioarele pe pământ”.

Întrebări şi răspunsuri:


1.    Ce îţi place cel mai mult la Bistriţa?
Oamenii de aici, pentru că ardelenii sunt oameni buni. Îmi place Bistriţa pentru că e un oraş cochet şi liniştit, în care îţi poţi face un trai mai bun.
2.    Ce este cu adevărat important pentru tine?
Familia mea este pentru mine foarte importantă. Am un flăcău mare şi un om bun lângă mine, dar şi prieteni adevăraţi.
Îi place: Să se aranjeze, să pună unghii tehnice şi să se dedice familiei în timpul liber pe care îl are când nu este la salon.
Nu îi place: O deranjează minciuna şi persoanele care nu sunt descurcăreţe. Nu îi place să se dea bătută, indiferent de situaţie.

Profil:

Data naşterii: 15 octombrie 1986
Familie: este căsătorită şi are un copil de 3 ani
Ocupaţie: manichiuristă
Studii: a terminat şcoala profesională din Oneşti şi are o diplomă de manichiuristă, obţinută în 2008

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite