Bistrita:Instituţiile publice închid uşa-n nas publicului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii primăriei vor avea cartele de acees către birourile din clădire
Angajaţii primăriei vor avea cartele de acees către birourile din clădire

Primăria Bistriţa şi-a montat uşi speciale care vor putea fi deschise doar pe bază de cartelă .Aceasta este a doua instituţie publică din oraş care a luat o asemenea decizie, după ce Prefectura a barat accesul oamenilor la începutul anului.

Dacă în urmă cu ceva ani, oricine putea intra în instituţiile publice, acum  accesul într-o clădire publică precum Primăria Bistriţa sau Prefectura este  serios limitat. Doar în zilele de marţi, când se acordă audienţe, poţi ajunge la viceprimari, primar sau prefect, precum şi la simplii funcţionari din birouri. Deocamdată, la primărie au fost montate uşi de temopan, la parte şi la etajul unu, iar în scurt timp, vor fi montate sistemele de deschidere doar pe bază de cartelă.

Cartelele din primărie, în câteva zile

Mihai Ruşti, purtătorul de cuvânt al primăriei, spune că uşile sunt montate, iar cartelele de acces sunt pe drum. „În curând, vom primi şi cartelele pentru cele două uşii de termopan", explică Ruşti. Uşa de la parter restricţionează accesul către birourile angajaţilor de la Urbanism, în timp ce, la etaj, oamenii nu mai pot ajunge în birourile viceprimarilor, a secretarului sau a şefilor de la juridic din cauza unei alte uşi de termopan , care îi lasă să intre doar pe angajaţi. Primarul Ovidiu Creţu spune că a ajuns la concluzia că este necesară o asemenea măsură deoarece unii  angajaţi s-au plâns că oamenii dau buzna în birourile lor şi nu pot lucra eficient. „Am găsit, acolo unde nu este deservire cu oamenii, persoane care intrau în birouri pentru diverse hârtii şi îi deranjau pe oameni. Este un lucru cât se poate de normal, care se întâmplă peste tot şi cred că trebuie să existe zone unde să intre oamenii", a spus primarul Ovidiu Creţu. Acesta adaugă că pentru aceste uşi s-au cheltuit în jur de 1.500 de lei, bani din întreţinerea clădirii.

 „Nu mi se pare normal ce se întâmplă"

Costică Moldovan, un bistriţean de 46 de ani venit la audienţe azi la primărie, spune că situaţia i se pare deplasată. „Am auzit că sunt montate uşi şi că nu mai poţi intra. Nu mi se pare normal ce se întâmplă", crede bistriţeanul. Şi Constantin Flore, un bistriţean de 60 de ani, afirmă că o astfel de măsură îi aminteşte de vremurile comuniste. „Parcă suntem în vremea lui Ceauşescu, când nu puteai ajunge nicăieri. În curând, angajaţii vor face viedoconferinţe cu oamenii", a spus, dezamăgit bistriţeanul.   

Prefectura a montat  interfon de 8.500 de lei

În Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud, s-a montat o uşă cu interfon, încă de la finele anului trecut. „Decizia a fost luată pentru mai multă sigurnaţă, că ne trezeam cu tot felul de situaţii în care dispăreau acte din birouri. Oamenii au acces în instituţie, doar că trebuie să anunţe exact unde merg şi li se va deschide uşa fără nicio problemă", explică Sorina Drecşan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite