Bistriţa : Încă 412 bistriţeni au rămas fără loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Încă 412 bistriţeni au rămas fără loc de muncă
Bistriţa : Încă 412 bistriţeni au rămas fără loc de muncă

Numărul şomerilor înregistraţi la finele lunii septembrie a ajuns la 8.870, adică cu 412 mai mulţi decât luna trecută.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud, numărul şomerilor, înregistraţi la sfârşitul lunii septembrie, este în creştere cu aproape 400 faţă de luna anterioară, astfel că, la momentul actual, peste 8.800 de persoane din judeţ nu au un loc de muncă. Peste 4.800 de şomeri sunt bărbaţi, iar puţin peste 4.000 sunt femei.

Alte 452 de persoane vor fi disponibilizate luna aceasta

Cinci agenţi economici din judeţ şi-au anunţat deja intenţia de a disponibiliza colectiv personalul angajat. Practic, 54 de bistriţeni angajaţi la o firmă de construcţii vor rămâne pe drumuri, la fel alte 50 de persoane de la un agent cu profil de construcţii civile. Firma RAAL a anunţat intenţia de disponibilizare a 300 de persoane, iar o fabrică de încălţăminte  are de gând să dea afară 29 de persoane. Tot pe lista intenţiilor de disponibilizare colectivă se află şi o firmă speciliazată în prelucrarea pietrei naturale, care vrea să scape de 19 angajaţi. Acelaşi agent economic a anunţat că va mai disponibiliza încă 47 de persoane luna viitoare.

Numărul total al bistriţenilor disponibilizaţi colectiv, din noiembrie anul trecut şi până luna trecută, a ajuns la 1.294. Săptămâna aceasta, AJOFM are disponibile pentru ocupare 98 de locuri de muncă, pentru persoanele cu studii medii şi profesionale.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite