Bistriţa : Încă 332 de şomeri la finele lunii august

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Bistriţa-Năsăud există aproape 12.000 de şomeri
În Bistriţa-Năsăud există aproape 12.000 de şomeri

Numărul total al şomerilor înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bistriţa-Năsăud a ajuns la aproape 8.500

Rata şomajului înregistrat la sfârşitul lunii august a crescut cu 0,26 de puncte procentuale faţă de cea din luna iulie  şi a ajuns la valoarea de 6,5 la sută. Mai exact, alţi 332 de oameni au  rămas fără un loc de muncă luna trecută, Dintre aceştia, conform unui comunicat al AJOFM, aproape 7.000 de oameni sunt şomeri indemnizaţi. Cei mai mulţi bistriţeni trimişi în şomaj sunt bărbaţi, peste 4.600, femeile fără un loc de muncă fiind în număr de peste 3.800. Ponderea numerică a şomerilor din judeţ în raport cu populaţia stabilă, cu vârste între 16 şi 62 de ani, este de peste 4 la sută.

300 de persoane disponibilizate colectiv
 
Chiar dacă luna august nu a înregistrat disponibilizări colective de personal, luna octombrie aduce veşti proaste şi în acest domeniu. Potrivit aceluiaşi comunicat, luna viitoare, alte  300 de persoane vor rămâne fără serviciu stabil. O firmă care produce echipamente şi sisteme de răcire pentru industria auto a anunţat că va disponibiliza  300 de oameni angajaţi în cadrul firmei,în cursul lunii octombrie. 

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite