Bistriţa: Graţiana Silaşi, taximetrista care îşi doreşte o Asociaţie a Femeilor Divorţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Graţiana Silaşi este şofer de taxi în Bistriţa de trei ani şi crede că viaţa e o luptă pe care o poţi câştiga dacă ai credinţă şi ştii să zâmbeşti la micile bucurii care ţi se oferă.   

S-a făcut şofer de taxi în urmă cu trei ani din motive financiare. Graţiana Silaşi spune despre taximetrie că e o meserie frumoasă pe care o face cu plăcere şi care-i permite să-şi organizeze ziua cum îşi doreşte. Mereu cu zâmbetul pe buze, ea este un om credincios. „Viaţa e frumoasă. E o luptă continuă şi lumea ar trebui să aprecieze ceea ce i se oferă, acele mici bucurii. La fel stau lucrurile şi în trafic, unde trebuie să fiu mereu vigilentă pentru că răspund de siguranţa clientului şi a celorlalţi din trafic", este de părere şoferiţa. Ea consideră că oamenii nu ar trebui să alerge după bani şi după acel enervant „să ai cât mai multe" deoarece acestea nu aduc decât amărăciune în suflet. „Nu mă gândesc că mâine am de plătit facturi. Ştiu că acolo sus cineva mă iubeşte şi are grijă de mine", susţine taximetrista.

Unele femei, sceptice cu şoferiţele

Graţiana a rămas uimită când a văzut ce idei preconcepute au unele femei legat de şoferiţe. „Unii clienţi se uită de sus, dar ceea ce m-a surprins a fost faptul că unele doamne sunt sceptice şi neîncrezătoare când văd femei la volan. Nu înţeleg de ce privesc astfel lucrurile fiindcă femeile sunt chiar mai grijulii în trafic decât bărbaţii. Studiile specialiştilor o confirmă", crede şoferiţa.

Aceasta îşi doreşte ca la Bistriţa să se înfiinţeze o Asociaţie a Femeilor Divorţate, unde doamnele să se întâlnească şi să se ajute reciproc să treacă peste şocul despărţirii. „Ştiu cum e să treci printr-un divorţ şi consider că ar trebui să existe o asociaţie care să le ajute pe aceste doamne. Suntem oameni şi trebuie să ne ajutăm. Aşa e creştineşte", zice femeia.

17 refuzuri de a pleca în SUA

Şoferiţa îşi doreşte să vadă câteva oraşe din SUA. „Într-o perioadă îmi doream să muncesc acolo, dar mi-au respins viza de 17 ori. Nu ştiu dacă m-aş stabili în SUA, dar aş face o excursie cu fiica cea mică, Ioana Alexandra, în Miami, Los Angeles şi Las Vegas. Cunosc o familie din Bistriţa stabilită în Las Vegas cu care ţin legătura", adaugă Graţiana Silaşi.

PROFIL

Născută: 31 august 1962, comuna Matei, Bistriţa-Năsăud

Studii: Facultatea de Drept a Universităţii Ecologice din Bucureşti

Familie: divorţată, trei copii

Ce-i place

Femeii îi place să ajute copii şi oamenii în vârstă. Citeşte foarte mult şi i-ar plăcea să vadă fluviul Sena din Franţa şi să viziteze SUA. Graţianei îi mai place muzica, de aceea cântă şi în corul unei biserici din oraş.

Ce nu-i place

La oameni detestă mândria şi răutatea. Nu înţelege de ce unii trebuie să poarte „grija" celuilalt. O deranjează calitatea proastă a drumurilor deoarece trebuie să-şi schimbe bucşele şi capetele de bară de la maşină o dată la trei luni, când ar putea să le schimbe o dată la şapte luni.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite