Bistriţa : Doar 15 la sută din şcoli au cerut avizarea sanitară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Doar 15 la sută din şcoli au cerut avizarea sanitară
Bistriţa : Doar 15 la sută din şcoli au cerut avizarea sanitară

Săptămâna aceasta, alţi 13 directori de şcoală au depus cererile pentru acordarea avizelor sanitare la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Numărul solicitărilor înregistrate până acum a ajuns la 40.

La aproape o săptămână de la începerea şcolii, aproximativ 85 la sută dintre directorii unităţilor de învăţământ din judeţ nu şi-au depus declaraţiile pe propria răspundere la DSP. Până astăzi, în evidenţele instituţiei, figurează 40 de cereri de avizare sanitară, cele mai multe fiind despuse de către şcoli, urmate de grădiniţe şi licee.  „Avem 40 de declaraţii înregistrate momentan pentru 25 de şcoli, 9 grădiniţe, 2 şcoli speciale şi 5 licee.

Cererile de avizare sunt triate

Controalele în teren nu au început încă. Sunt multe şcoli, care, anul trecut, au avut emise planuri de conformare  şi care, dacă nu le-au respectat, nu pot depune cereri pentru autorizaţii sanitare. Într-o asemenea situaţie, ca să dau un exemplu, sunt şcoala de la Miceşti sau şcoala şi grădiniţa din Visui. În ultimul caz, exista un plan de conformare pentru introducerea apei potabile. La Miceşti, lucrările de reablitare sunt în desfăşurare, iar directorii au fost anunţaţi că primesc o notificare de respingere, dacă trimit cererile de avizare. Aceste cereri le pot depune doar după ce finalizează lucrările”, explică Saveta Chiciudean, referent în cadrul Compartimentului de Igienă Şcolară  al DSP.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite