Bistriţa:De şase ori mai puţine cereri pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Condiţiile mai stricte impuse anul acesta beneficiarilor subvenţiilor pentru încălzire au redus numărul dosarelor şi în Bistriţa.

Numărul celor care şi-au depus dosarele pentru obţinerea ajutoarelor de încălzire, aferente sezonului rece a scăzut de şase ori luna aceasta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dacă anul trecut, angajaţii de la Direcţia de Servicii Sociale din cadrul Primăriei Bistriţa aveau în lucru în jur de 6.000 de dosare în lucru, acum numărul lor abia trece de 1.000. „Am înregistrat 944 de dosare pentru acordarea ajutoarelor la încălzirea locuinţelor cu gaz şi alte 65 de dosare au fost depuse pentru ajutorul de încălzire cu lemne. Numărul persoanelor a scăzut mult. Cu toate că pe la ghişee s-au dat în jur de 8.000 de formulare, nu s-au depus atâtea dosare. Pentru că s-au schimbat şi condiţiile de acordare, mulţi şi-au făcut calculele şi au ajuns la concluzia că nu se mai încadrează şi au renunţat", explică Radu Dreptate, şeful de la Serviciul Social municipal.

Anul acesta persoanele care deţin terenuri, o altă locuinţă sau maşini personale nu se mai încadrează în standardele de acordare a ajutorului de încălzire. În aceeaşi situaţie se regăsesc şi cei care deţin în gospodării animale de curte.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite