Bistriţa : Cum păstrezi o căsnicie o jumătate de secol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Cum păstrezi o căsnicie o jumătate de secol
Bistriţa : Cum păstrezi o căsnicie o jumătate de secol

Lucia şi Mihai au demonstrat că diferenţa de vârstă poate echilibra viaţa de cuplu. Chiar dacă Lucia are 70 de ani şi Mihai 82, cei doi s-au completat perfect timp de 50 de ani

Lucia şi Mihai sunt unul dintre cele 60 de cupluri de bistriţeni care, duminică, au serbat 50 de ani de căsnicie. Lucia are 70 de ani şi este o fire foarte comunicativă, Mihai, în schimb, este omul rezervat şi calculat. Împreună, însă, au găsit mereu curajul să meargă mai departe şi să transforme diferenţa de vârstă într-un avantaj.

S-au cunsocut pe stradă

Când vorbeşte despre ziua în care şi-a întâlnit soţul, Lucia zâmbeşte şi acum şi spune că totul s-a întâmplat pe o stradă din Bistriţa. „El lucra la Ocolul Silvic şi am rugat o prietenă să meargă să aducă un brad de acolo. El i-a spus acesteia că nu i-l dă decât dacă îi face cunoştinţă cu mine“, povesteşte Lucia, care spune că, Mihai nu i-a dat prea mare credit la început, din cauza diferenţei de vârstă. „Sunt cu 12 ani mai tânără ca el, acum el e mai tânăr ca mine, cu 12 ani“, spune, râzând, Lucia. În mai puţin de un an de când s-au cunoscut, erau împreună, în faţa preotului şi îşi jurau dragoste pentru toată viaţa. Mihai spune că, în oraş, erau şapte fete, pe vremea aceea. „Eu am venit de la Sibiu, aici am fost trims cu serviciul şi nu avem cu cine să mă căsătoresc în oraş. Erau doar şapte fete, pe vremuri“, spune Mihai Armean.

Ea e vorbăreaţă, el e mai rezervat

Mihai spune că într-o jumătate de secol cel mai greu i-a fost să accepte faptul că soţia lui este foarte vorbăreaţă. „Nu-mi place că  vorbeşte foarte mult. Şi când merge la piaţă stă la poveşti cu câte zece oameni. Eu n-am timp de aşa ceva“, spune Mihai Armean. Lucia recunoşte este o fire mai expansivă, dar spune că defectele soţului au fost înspre mai bine. „El e mai reţinut şi ne completăm. Eu am ureche muzicală, el e afon. Uneori, îi spun că ăsta e un avantaj, altfel, toată viaţa noastră ar fi fost un dans şi o petrecere“, explică Lucia Armean. Chiar dacă sunt firi complementare, cei doi cred că echilibrul şi comunicarea dintre ei face toţi banii într-o căsnicie. „Niciodată să nu spui «niciodată» . Înţelegerea şi respectul reciproc joacă un rol determinat în relaţia dintre doi oameni“, crede Lucia. La capitolul reuşite şi momente fericite, cei doi bifează copiii şi libertatea în cuplu. Pentru Mihai, cel mai frumos cadoul al soţiei sunt cei doi copiii, în timp ce pentru Lucia, cel mai de preţ lucru oferit de soţ este libertatea de a putea decide şi faptul că a putut să îşi cumpere mereu ce şi-a dorit.

Care credeţi că e secretul căsniciilor de durată?

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite