Bistriţa : Câştigul de 5,3 milioane de euro le face cu ochiul bistriţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Câştigul de 5,3 milioane de euro le face cu ochiul bistriţenilor
Bistriţa : Câştigul de 5,3 milioane de euro le face cu ochiul bistriţenilor

Trecerea pe la agenţia loto, traseu obişnuit de duminică pentru împătimiţii jocului. Reportul mare de la tragerea loto din această seară dar şi vremea frumoasă i-a scos din casă pe bistriţeni.

În sediile agenţiilor loto din Bistriţa agitaţie mare, îndeosebi în jurul orelor amiezii: oameni de diferite vârste şi ocupaţii încercuiesc tăcuţi numerele pe biletele loto. Unii consultă registrul cu numerele câştigătoare de la ultimele trageri pentru a se inspira, alţii trec cu încăpăţânare aceleaşi numere de ani de zile sau extrag la întâmplare cifrele dintr-o tăviţă cu jetoane rotunde.
Dumitru Anghel, un inginer de 37 de ani i-a cerut casierei registrul cu numerele câştigătoare din ultimele săptămâni şi face calcule doar de el ştiute: „Joc cam odată la două-trei săptămâni, însă nu am câştigat niciodată până acum. Am un văr care a luat în urmă cu câţiva ani şi familia mea are un soi de superstiţie legată de acest joc. Nu se ştie niciodată“, spune tânărul care merge de data aceasta pe patru variante, jucate la Agenţia din Piaţa Centrală.

Dumitru Jeler (foto), în schimb, un pensionar de  69 de ani, joacă în fiecare duminică. Este un împătimit care se laudă cu două kilograme de bilete de loterie strânse de la ultimele jocuri. Strategia sa variază de la o săptămâna la alta şi alternează numerele favorite cu jocul hazardului: „Azi am tras numele din cutie şi am luat bilete de 15 lei. Aşa fac în fiecare săptămână“, povesteşte bătrânul care a şi câştigat odată: „ în jur de 400 lei a cîştigat soţia mea, dar noi tot sperăm ca vom lua mai mult“, mai spune acesta.

Vinde iluzii de 32 de ani

Ana Niţu, caseriţa loteriei din piaţa Centrală , spune că bistriţenii joacă la fel de mult ca şi anul trecut: „avem clienţi fideli care vin tot timpul la noi, oamenii nu au nicio treabă cu criza şi joacă la fel de mult“. Cel mai mare premiu câştigat în agenţia respectivă  a fost de 28000 de lei, anul trecut: „când se câştigă pe un bilet jucat aici aflăm cu întârziere, pentru că oamenii nu vin la noi să-şi ia banii“, afirmă Ana Niţu. Atunci când se află că cineva a câştigat de prin Bistriţa, cresc şi numărul jucătorilor. De pildă chiar şi câştigul la Loteria din Spania a bistriţeanului acela, a avut efect”, completează casieriţa.

Rezultatele, după ora 19.00

Pentru tragerea Loto 6/49 din această seară  se estimează, la categoria I, un fond de câştiguri în valoare de peste 22,9 milioane lei (peste 5,3 milioane euro). În urma repartizarii încasării la jocul Loto 6/49, din fondul de câştiguri rezultat se va aloca 50% categoriei I, 20% categoriei a II-a si 30% categoriei a III-a, nunţă Loteria Română. Ultima dată, premiul de categoria I la jocul Loto 6/49 s-a câştigat în 7 iunie 2009, iar premiul a fost de 46, 17 milioane de lei.
 
Loteria cu noroc l-a dus până în Spania

Un bistriţean a câştigat în urmă cu trei săptămâni marele premiu la loteria spaniolă La Primitiva. Cristian Valer, de 29 de ani  a câştigat atunci  premiul de de 7,7 milioane de euro.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite