Bistriţa : Au dat copilul unui violator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Au dat copilul unui  violator
Bistriţa : Au dat copilul unui violator

Un copil de 11 ani a fost bătut şi violat de către concubinul mamei sale . Un băiat de 11 ani, redat din plasament mamei sale, de către Protecţia Copilului, a fost maltratat şi violat de către concubinul femeii

 Moldovan Alexandru, un băiat în vârstă de 11 ani, aflat în plasament, a fost redat familie în luna februarie a acestui an.  Vandana Raţiu, mama sa şi concubinul ei, Alexandru Urs l-au luat în îngrijire după ce, conform serviciului de asistenţă maternală, aceştia ar fi făcut dovada că sunt capabili să întreţină copilul.  În cursul lunii iulie a acestui an, Alexandru Urs a fost arestat pentru infracţiunile de viol şi lovire, după ce l-a legat pe băiatul de 11 ani şi l-a violat, fapte confirmate şi în urma examinării medico-legale.  „A făcut sex cu el cum ar face cu o femeie. L-a denunţat o femeie de pe Valea Jelnii, unde stăteam în chirie. Nu mi-a venit bine, mi-a venit şi să plâng şi îmi era ruşine şi de oameni de ce s-a întâmplat în familie”, spune Vandana, mama copilului.

„S-a întâmplat peste noapte”

„Acest copil a fost în sistemul de asistenţă socială. S-au făcut rapoarte şi vizite, s-a făcut o pregătire a familiei pentru primirea copilului şi, în urma acestora s-a redat mamei. S-au făcut rapoarte şi totul era bine. Acest lucru s-a întâmplat peste noapte. Se face acum o cercetare asupra acestui caz ”, a declarat Daniela Bulcu, director la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Bistriţa-Năsăud (DGASPC BN).

Au îndeplinit toate formalităţile

Un angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia care s-a recomandat cu numele de Suciu, după care a închis telefonul, a precizat că instituţia a redat copilul mamei naturale pentru că aceasta împreună cu concubinul său au făcut cerere şi s-au îndeplinit toate formalităţile astfel încât  copilul să ajungă la ei.  „Copilul i-a fost dat mamei şi soţului acesteia. El aşa zicea că femeia e soţia lui şi că îşi asumă faptul că trebuie să îngrijească şi copilul. Cu siguranţă colegii mei au făcut anchetă. Mai multe nu ştiu ce să vă spun”, a mai precizat Suciu.
Alexandru Urs trăia în concubinaj cu Vandana Raţiu, şi lucra ca şofer la o firmă care strânge fier vechi. „Stăteam  cu  el de patru ani. Din ţigancă nu mă scotea. Îl mai bătea şi pe copil că nu învăţa la şcoală. Şi pe mine mă bătea, aşa şi-aşa, mai ales când îi spuneam că nu vrea să se cunune cu mine”, povesteşte mama. Vandana mai are încă doi copii: unul de şapte ani dat în plasament şi  un altul de un an, pe care este, la ora actuală, internat la Spitalul Judeţean, împreună cu ea. Femeia se află, deocamdată, sub supravegherea serviciului de asistenţă maternală. 

La serviciul de asistenţă maternală sunt trei asistenţi sociali care se ocupă de 262 de copii, adica un asistent la 87 de cazuri, în condiţiile în care legea prevede cel mult 25 de cazuri pentru un asistent.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite