Bistriţa : Aşteaptă un verdict cu privire la ajutorul de încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Aşteaptă un verdict cu privire la ajutorul de încălzire
Bistriţa : Aşteaptă un verdict cu privire la ajutorul de încălzire

Promisiunea majorarii plafonului minim pentru ajutoarele de încalzire pune pe drumuri 3000 de bistriţeni. Cei care au venituri  mai mari de 425 lei aşteaptă de aproape o lună revenirea la plafonul de anul trecut, de 615 lei pentru a-şi putea depune cereri

3000 de bistriţeni cu venituri cuprinse între 425 lei şi 615 lei  parcurg aproape zilnic drumul până la Direcţia Municipală de Servicii Sociale (DMSS) a Primăriei Bistriţa pentru a afla dacă pot să îşi depună cererile pentru subvenţionarea facturii de încălzire. Majoritatea celor rămaşi anul acesta fără bani de la stat pentru încălzire erau clienţi permanenţi ai acestor ajutoare.
Plafonul maxim de venituri pe membru de familie luat în calcul de Guvern pentru subvenţionarea facturii de încălzire a locuinţei a fost semnificativ redus comparativ cu limitele din anii trecuţi. Din categoria beneficiarilor au fost excluse persoanele cu venituri pe membru de familie cuprinse între 425 lei şi 615 de lei. Această măsură a fost luată la începutul lunii octombrie, motiv pentru care bistriţenii a căror venituri depăşeau noua limită au făcut cale întoarsă de la Direcţia de Servicii Sociale. Saptămâna trecută Senatul şi Camera Deputaţilor au rectificat din nou ordonanţa astfel încât s-a revenit la plafonul din anii trecuţi de 615 lei..

Vestea buna aşteptată la telefon


Deocamdată autorităţile  locale nu pot să primească cererile bistriţenilor pentru că noua reglementare nu a fost publicată în Monitorul Oficial, motiv pentru care oamenii sunt puşi pe în continuare pe drumuri. Reprezentanţii Direcţiei de Servicii Sociale a Primăriei Bistriţa i-au rugat pe oameni să folosească telefonul pentru a evita drumurile inutile. „Oamenilor li s-a pus la dispoziţie un număr de telefon pentru a comunica cu noi. În momentul când noile reglementări vor fi publicate în Monitorul Oficial noi le vom pune în aplicare la nivel local. Deocamdată s-au primit 6600 de cereri. Ceilalţi aproximativ 3000 vor putea depune cerere imediat după apariţia noilor reglementări, termenul limită fiind 25 noiembrie“, spune Radu Dreptate, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Servicii Sociale.

În aşteptare


Valentina Pop este pensionară şi locuieşte împreună cu soţul ei. Cei doi au un venit de 476 lei pe membru de familie. Femeia a fost de trei ori până acum la Direcţia de Servicii Sociale pentru a afla dacă va primi subvenţie pentru încălzire „ Am fost să-mi depun formularul şi mi s-a spus că nu mă încadrez, dar că legea ar putea fi modificată. Pentru că am auzit la televizor că s-a modificat  m-am dus din nou dar fără succes.Mi s-a spus să revin cu un telefon în cursul săptămânii pentru că deocamdată nu au primit nu ştiu ce norme“, mai spune femeia.

Numărul de telefon la care bistriţenii pot suna pentru a afla dacă pot să meargă să-şi depună formulare pentru ajutorul de încălzire este : 0263/ 230 513 .

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite