Un nou incendiu la Biserica Evanghelică din Bistriţa. Simulare a pompierilor GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simulare de incendiu la Biserica Evanghelică
Simulare de incendiu la Biserica Evanghelică

Pompierii bistriţeni au stins din nou focul în turnul Bisericii Evanghelice din Bistriţa, de această dată a fost vorba însă de o simulare menită să arate cum ar face faţă unui nou incendiu.

La trei ani şi jumătate de la cel mai grav incendiu care a izbucnit în Bistriţa, atunci când turnul Bisericii Evanghelice din oraş a fost cuprins de flăcări, pompierii au făcut un exerciţiu tactic prin care au simulat un nou incendiu.

Prin simularea incendiului s-a urmărit verificarea timpilor de intervenţie şi capacitatea forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în cazul unui incendiu izbucnit la înălţimi foarte mari. Dacă incendiul din 2008 a dovedit că ISU Bistriţa nu era pregătit pentru astfel de intervenţii acum situaţia s-a chimbat, noile dotări ajutându-i să intervină fără probleme.

Simulare de incendiu la Biserica Evanghelică

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

La simularea de miercuri au participat patru autospeciale, cea mai mare parte a acestora intrate de puţin timp în dotarea ISU, şi peste 30 de pompieri au participat la acest exerciţiu tactic.

Fumul din turnul bisericii i-a alertat pe mulţi bistriţeni, la numărul unic de urgenţă 112 au fost efectuate peste 20 de apeluri. "Primul apel a fost dirijat către noi, iar dispecerul le-a explicat că este vorba de o simulare. Restul apelurilor au fost soluţionate direct de dispecerii 112", explică purtptorul de cuvânt al ISU, plutonierul Marius Rus

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite