Bernardette Szocs a luat aurul cu mâna accidentată grav

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu zeci de medalii internaţionale la activ, Bernardette Szocs este considerată marea speranţă a tenisului de masă românesc şi rezultatele pe care le obţine la fiecare competiţie la care participă confirmă spusele oamenilor de sport.

Ultima performanţă obţinută de tânăra de doar 16 ani a fost clasarea de două ori pe locul I la Campionatele Europene de juniori de la Kazan, la începutul lunii august. Performanţa nu a fost una simplă, deoarece tânăra tenismenă a jucat cu muşchiul de la mână aproape rupt şi cu dureri îngrozitoare. „Mă durea foarte tare, medicii îmi spuneau să renunţ dacă nu mai suport durerea pentru că exista riscul să-mi rup muşchiul de tot. Dar odată ajunsă în semifinale am zis că nu renunţ fiind atât de aproape de victorie. Şi am reuşit să câştig aurul, ceea ce m-a bucurat enorm", povesteşte Bernie care la sfârşit a izbucnit în plâns, dar nu de bucurie ci de durere. A urmat însă o perioadă de recuperare medicală, iar la începutul săptămânii trecute a reluat antrenamentele. „Nu ştiam cât de gravă era accidentarea şi nici dacă îmi voi reveni suficient de repede pentru a participa la europenele de seniori. „Am reuşit să îmi revin din punct de vedere medical şi voi participa la competiţie. Este primul Campionat European de Seniori la care particip, până acum am mai fost doar la mondiale. Îmi e totuşi foarte greu pentru că obosesc foarte repede cum nu m-am antrenat o perioadă mai lungă. Sper să fac faţă şi să obţin şi acolo o medalie", este încrezătoare tenismena care va fi cea mai tânără concurentă din competiţie.

Şi-a pierdut antrenorul

Bistriţeancă prin adopţie, Bernardette spune că se simte foarte bine la Bistriţa, mai ales că aici a început antrenamentele serioase în sportul care a făcut-o de atâtea ori campioană. A venit la Bistriţa când avea 10 ani, după ce a fost descoperită la Târgu Mureş de către antrenorul emerit Gheorghe Bozga, decedat anul trecut. Pierderea celui care i-a fost un al doilea tată tinerei speranţe a fost o lovitură extrem de grea pentru ea, dar care a făcut-o să se îndârjească şi mai mult în hotărârea de a ajunge cea mai bună tenismenă din lume. „Atunci când a murit şi m-a lăsat singură aici la Bistriţa mi-a fost foarte greu, dar i-am promis că voi merge mai departe şi voi ajunge o mare jucătoare", spune Bernie, care în interviurile date după câştigarea competiţiei din Rusia i-a mulţumit fostului ei antrenor.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite