Bernardette Szcocs, sportiva care îşi face adversarele să plângă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bernardette Szcocs joacă întotdeauna fără emoţii
Bernardette Szcocs joacă întotdeauna fără emoţii

La doar 15 ani, jucătoarea de tenis de masă este o adversară de temut pentru sportivele mai în vârstă. Sportiva de la clubul bistriţean este cea mai tânără jucătoare din lotul naţional de seniori. Adversarele sale au peste 20 de ani, însă toate se roagă să nu pice la aceeaşi masă cu Bernardette. Micuţa sportivă a jucat azi pentru Bistriţa la cea mai mare competiţie internaţională de tenis de masă din România

Bernardette Szocs, jucătoare de tenis de masă la Clubul Sportiv Municipal Bistriţa, abia a împlinit 15 ani, la începutul lunii martie. Este cea mai tânără jucătoare din lotul naţional de senioare la tenis de masă, unde toate sportivele au peste 20 de ani. Cu toate că şi adeversarele ei sunt mult mai în vârstă, acestea se roagă să nu pice la aceeaşi masă cu Bernie, pentru că micuţa tenismană şi-a câştigat deja o reputaţie de învingătoare.

Joacă fără emoţii

Cu doar câteva zile înainte de a împlinii 15 ani, a avut o victorie spectaculoasă în meciul România-Italia, desfăşurat la Buzău, unde şi-a făcut adeversara, Tatiana Steshenko, cu peste cinci ani mai în vârstă decât ea, să izbucnească în plâns la finalul meciului. „Înainte să joc, am văzut că tot le spunea colegelor ei că nu vrea să pice la aceeaşi masă cu mine. Dar nu ştiu de ce, cred că ştia că sunt mică şi că joc bine. Eu ştiam că ea a bătut o poloneză care era foarte bună. Dar eu am zis mă duc la masă, joc fără frică, dacă câştig bine, dacă pierd tot bine. Am lua primul set, l-am luat şi pe al doilea şi am zis ca dacă le-a luat pe primele fără emoţie, sigur îl iau şi pe al treilea. Adeversara a început să plângă pentru că ştia că sunt cu mult mai mică şi probabil se gândea că nu avea cum să piardă cu mine", povesteşte Bernardette.

Bernardette se clasează pe locul 2 mondial la categoria de vîrstă sub 15 ani. Sportiva a avut ocazia de a face o figură bună şi în meciurile cu asiaticele, despre care se ştie că sunt invincibile la tenis de masă. „Parcă s-au născut cu tenisul de masă în sânge. Chinezoaicele, japonele, jucătoarele din Singapore sunt foarte rapide, sunt cu mult mai rapide decât europencele", remarcă sportiv. Bernie va juca înaugust la Jocurile Olimpice de Juniori, fiind prima sportivă din lume care s-a calificat la această competiţie, după un concurs între continente desfăşurat în octombrie 2009 la Tokyo.

A jucat astăzi pentru Bistriţa

Bernardette Szcocz a evoluat azi în cadrul Cupei Bistriţa la tenis de masă, cel mai mare concurs internaţional de tenis de masă din România, destinat juniorilor şi cadeţilor. Competiţia se desfăşoară în perioada  12-14 martie, sala olimpică de la Clubul Sportiv Municipal. Participă tenismeni din Ucraina, Spania, Serbia, Slovacia, Austria, Bulgaria, Ungaria, Muntenegru şi România, în total aproape 200 de sportivi. Bernardette a jucat pentru a duce puncte Bistriţei la categoria juniori.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite