Bătaie pe Premiile Municipiului Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Perdevară, nominalizat pentru proiectul Danubius 2009
Victor Perdevară, nominalizat pentru proiectul Danubius 2009

Numărul nominalizărilor s-a triplat faţă de anul trecut. Premiile Municipiului Bistriţa se dispută anul acesta între 215 nominalizaţi, faţă de 75 câţi erau anul trecut. Cele mai multe propuneri vin din domeniul învăţământului

Numărul celor nominalizaţi anul acesta la Premiile Municipiului Bistriţa a depăşit 200, un salt îndrăzneţ faţă de anul trecut, când au s-au făcut doar 75 de propuneri. Bistriţenii care au făcut municipiul cunoscut în ţară şi peste hotare se bat, fiecare, pentru o diplomă şi pentru un premiu de 1000 de lei.

Concurenţă în învăţământ

Cele mai multe propuneri au venit din domeniul învăţământului: 175 de elevi, nominalizaţi de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar şi de către persoane fizice şi juridice, pentru rezultate deosebite obţinute la olimpiade şcolare, sesiuni de referate şi comunicări ştiinţifice, campionate sportive şcolare şi alte concursuri.

 Şapte propuneri s-au făcut în domeniul sportiv, 12 la secţiunea cultură, nouă nominalizări la secţiunea ştiinţe economice, o nominalizare în mass-media, opt propuneri pentru secţiunea diverse şi trei propuneri pentru un premiu de excelenţă.

Premiul de excelenţă nu se acordă

Primarul municipiului, Ovidiu Creţu, a declarat că premiul de excelenţă nu va fi acordat în acest an, pentru că niciun bistriţean nu a îndeplinit criteriile necesare. „Este un premiu special şi se dă unui om special. Nu se dă la oameni care se află la început de carieră. Se dă cuiva pentru a-i încununa întreaga carieră“, a spus primarul.

„Scopul meu nu este să câştig"

Unul dintre aspiranţii la Premiile Municipiului este Victor Perdevară, un tânăr de 21 de ani, care a  pus Bistriţa pe harta Europei în cadrul expediţiei cicloturistice Danubius 2009, unde a stăbătut Ungaria, Slovacia, Austria şi Serbia, timp de o lună. „A fost un efort al meu şi dacă am reprezentat Bistriţa în lume, mi se pare normal să fiu nominalizat. Nu-mi fac speranţe prea mari, oricum, scopul meu nu este să câştig, dar simt că mi-am făcut datoria. Suma care se dă mi se pare foarte bună. Dacă aş câştiga, aş investi banii în echipament", spune Victor. Acesta mai subliniază că ar fi preferat ca premiile să fie coordonate de un ONG, şi nu de municipalitate. „Era mai bine ca premiile să fie date de un ONG. Era mult mai obiectiv", remarcă el. Victor a fost propus la secţiunea sport, unde este la concurenţă  cu cei care au obţinut medalii la importante competiţii sportive.

Din comisia de jurizare vor face parte, printre alţii, Camelia Tabără, Alin Seserman, Gavril Ţărmure, toţi consilieri locali. Numele câştigătorilor vor fi făcute publice vineri, 18 decembrie.   

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite