Bătaie între absolvenţi pe un post la Primăria Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţă mare pe un post în administraţia Bistriţei. Primăria a scos la concurs, la începutul lunii mai, un post de inspector debutant la direcţia de patrimoniu. Tineri care au absolvit recent facultatea şi care au căutat timp îndelungat un loc de muncă decent, fără succes, s-au adunat ieri în Aula Magna a extensiei Universităţii „Babeş Bolyai", unde s-a desfăşurat proba scrisă a concursului.

Concurenţă mare pe un post în administraţia Bistriţei. Primăria a scos la concurs, la începutul lunii mai, un post de inspector debutant la direcţia de patrimoniu. Cei interesaţi au putut să-şi depună candidaturile până în 16 mai şi să se pregătească din bibliografia pusă la dispoziţie pe site-ul instituţiei. Candidaţilor li s-au cerut studii tehnice, economice, juridice sau administrative de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă. Pentru că cerinţele postului nu prevedeau şi ani de experienţă, zeci de tineri absolvenţi s-au înghesuit la concurs. Din 62 de dosare, 57 au fost selectate pentru „confruntarea" de ieri.

Tinerii absolvenţi s-au bătut pe post

Tineri care au absolvit recent facultatea şi care au căutat timp îndelungat un loc de muncă decent, fără succes, s-au adunat în Aula Magna a extensiei Universităţii „Babeş Bolyai", unde s-a desfăşurat concursul. „Am terminat Facultatea de Administraţie Publică acum cinci ani. De vreun an şi ceva mă tot foiesc dintr-o parte în alta. Îmi este greu să îmi găsesc de lucru în domeniul în care sunt pregătită", spune Palton Aurelia, o tânără care s-a prezentat la concurs. Ea şi alţi tineri absolvenţi de studii superioare au aflat de concurs de pe internet şi de la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă. Însă au venit cu mari emoţii la proba scrisă, ştiind câte de mare este concurenţa. „Au scos la concurs mai multe posturi la care se cere vechime, La ăsta nu se cere vechime, de aceea e aşa mare concurenţa", mai spune Aurelia. Concurenţii au primit la bibliografie noţiuni de legislaţie specifice administraţiei publice. După proba scrisă, candidaţii vor fi supuşi unui interviu, în data de 27 mai.

13 locuri la primărie

Primăria Bistriţa a scos la concurs, pe parcursul lunii mai, 13 posturi în cadrul instituţiei, dintre care opt posturi de şefi servicii. „Sunt posturi ocupate de oameni de un an, doi, trei ani, aşa de-a lela. Cei care ocupă aceste posturi trebuie să concureze cu alţi candidaţi. Şi dacă câştigă concursul, înseamnă că am câştigat un om bun", explică primarul Ovidiu Creţu. Până acum, au avut loc concursurile pentru ocuparea postului de şef servici monumete istorice, care a fost câştigat de către Sever Mureşan, cel care ocupa postul şi până acum, şi cel pentru opcuparea postului de şef serviciu contabilitate, salarizare administrativ din cadrul Direcţiei de Servicii Sociale, care a fost câştigat de Măgeruşan Oniţa Ioana. Aceasta ar trebui să o înlocuiască pe Ferent Sofia, cea care ocupa până acum acest post.   

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite