O firma din Barcelona construieşte o staţie de tratare a apei la Beclean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Contruirea noii staţii de tratare a apei va fi realizată de o firmă spaniolă
Contruirea noii staţii de tratare a apei va fi realizată de o firmă spaniolă

Noua staţie de tratare a apei din Beclean va fi contruită până în 2014 de o firmă din Barcelona pentru 21,6 milioane de lei

SC Aquabis SA a câştigat un grant în valoare depeste  344 de milioane de lei pentru modernizarea reţelelor de apă din judeţul Bistriţa-Năsăud şi construirea unor staţii de epurare noi. Contractul „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Bistriţa-Năsăud" obţinut de Aquabis conţine şapte contracte de lucrări, acestea urmând să fie finalizate până în 2014.

Primul contract a fost semnat în 20 octombrie şi valoarea de adjudecare a lucrărilor a fost de 21 670 805,86 lei, câştigătorii fiind o asocierea dintre SC CML.RO SRL şi Aqua Residuos Y Medio Ambiente SA din Barcelona. Potrivit contractului, staţia de tratare de la Beclean va fi funcţională în 2014 şi va asigura locuitorilor din oraş, dar şi din localităţile învecinate apă de cea mai bună calitate. „Debitul la care această staţie va fi realizată va asigura cerinţele de apă potabilă ale oraşului Beclean şi a localităţilor rurale învecinate. Calitatea apei potabile furnizate în reţea va corespunde în totalitate normativelor naţionale şi europene, contribuind astfel la respectarea obiectivelor şi prev ederilor Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană", explică inginerul Ioan Şandor, directorul general Aquabis.

Alături de staţia de la Beclean, în proiectul pentru care a fost obţinută finaţare de la Uniunea Europeană se mai află încă şase contracte. Construirea a patru staţii de epurare la Salva, Sângeorz Băi, Beclean şi Bistriţa, introducerea apei la Nimigea, Cociu şi Mogoşeni, realizarea unei staţii de epurare la Feldru, reţele de apă la Sângorz, Maieru şi Rodna, modernizarea reţelelor de apă de la Beclean şi extinderea reţelelor de distribuţie din Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite