Banii pentru investiţii în 2010 vin doar cu picătura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Şcolar are 95 de şantiere deschise şi abia 5% fonduri pentru continuarea lor. Cele mai căştigate instituţii ale statului din judeţ vor fi Registrul Auto Român care îşi construieşte sediu nou şi Inspectoratul Teritorial de Muncă, ce va primi după noua clădire la cheie în care tocmai s-a mutat o maşină de teren şi mobilier nou-nouţ

Chemaţi astăzi la Prefectură să-şi prezinte investiţiile din acest an, şefii instituţiilor deconcentrate din judeţ au ridicat din umeri: nu sunt bani prevăzuţi la buget în 2010 pentru aşa ceva, aşa cum nu au fost nici anul trecut. Proiecte ar mai fi, au spus majoritatea dar ministerele nu finanţează, a fost laitmotivul discuţiei. Excepţiile de la regulă sunt Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) care pe lângă clădirea cumpărată de Ministerul Muncii la sfârşitul anului trecut şi în care s-a mutat de o săptămână va primi bani pentru mobilier, dar şi o maşină de teren: „Avem promisiuni că ni se va cumpăra o maşină de teren, ca să facem controale în zonele greu accesibile. Am avut un Aro demult, dar acum este vechi, sperăm să fie o maşină funcţională", a răspuns Otilia Berbecaru, directorul ITM întrebărilor prefectului Cristian Florean ,care ar fi dorit să ştie despre ce maşină este vorba. Sediu nou va avea şi reprezentanţia judeţeană a Registrul Auto Român, a cărui director, Cosmin Wechter spune că cel târziu în luna martie va începe construcţia noului sediu de 10 mii de metri pătraţi în cartierul Viişoara, finanţat exclusiv de Ministerul Transporturilor şi că finalizarea ar putea fi realizată în toamna acestui an.

Finanţele vrea să-şi repare lifturile

Altora însă banii nu le ajung nici pentru reparaţii curente. Dina Suciu, directorul interimar al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud spune că instituţia aşteaptă încă un răspuns de la Agenţia Naţională de Administraţie Fiscală  (ANAF) pentru finanţarea unor reparaţii ale lifturilor clădirii centrale  şi a unei şarpante la un corp administrativ. „Am înaintat o notă de fundamentare către ANAF, în data de 15 ianaurie şi încă nu am primit un răspuns. Este vorba despre costuri de reparaţii ale lifturilor în valoare de aproximativ 100.000 de lei şi mansardarea unui corp al administraţiei finanţelor, estimată la 1.800 de mii de lei", a precizat Dina Suciu.

Şeful Inspectoratului Şcolar, Vasile Marc se plânge în schimb că instituţia gestionează în solidar cu primăriile 95 de şantiere deschise în tot judeţul, iar numai pentru lucrări efectuate şi neplătite din anii trecuţi ar fi nevoie de 93 de milioane de lei. Pentru anul acesta inspectoratul Şcolar va finanţa 2,2 milioane de lei iar prin consilii locale vor fi finanţate alte  57 de milioane  de lei din aceste lucrări.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite