Bani falşi descoperiţi la Bistriţa. Poliţiştii pun cetăţenii în gardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unori capturi de bancnote false, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate din Bistriţa sunt în alertă, mai ales că odată cu venirea sărbătorilor va avea loc şi un aflux de monedă europeană în ţară

Potrivit poliţiştilor de la SCCO Bistriţa, pe piţă a fost lansat un nou tip de bancnotă falsă în valoare de 50 de lei. „Vă atragem atenția asupra unui fapt recent, constând în plasarea unui nou tip de bancnotă falsă de 50 lei având seria 052A0691797. Bancnota în cauză este realizată pe suport hârtie spre deosebire de bancnota originală pe suport tip plastic, culoarea fiind diferită de cea a bancnotei originale, iar fereastra transparentă este pictată manual", transmit poliţiştii.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât în perioada sărbătorilor în Bistriţa se constată o creştere a numărului de tranzacţii valutare. „este posibilă apariţia unor fapte de plasare intenţionată de monedă falsificată, atât EURO, în cadrul unor operaţiuni de schimb valutar sau a unor tranzacţii între persoane fizice, cât şi LEI, în zone aglomerate de tipul târgurilor, oboarelor, comerţului ambulant stradal, precum şi la anumite societăţi comerciale de tipul celor cu vânzare cu amănuntul", explică SCCO Bistriţa.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite