Băile Figa ţin porţie deschise şi în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul din apropiere de Beclean şi-a stabilit noile tarife şi programul pentru perioada de toamnă-iarnă

Chiar dacă a trecut vremea soarelui de vară  şi a zilelor în care complexul Băile Figa avea şi 1.000 de vizitatori pe zi, reprezentanţii centrului de agrement nu vor să pună lacăt pe investiţia de peste 1,8 milioane de euro. Terenurile de sport, sala de fitness sau saloanele de masaj şi tratamente SPA sunt deschise publicului, cu un program mai restrâns şi fără preţuri înjumătăţite pentru turiştii din timpul săptămânii. 

Tarife unice, din octombrie

Consilierii locali din Beclean au votat, în ultima şedinţă de plen de săptămâna aceasta, noi reglementări pentru funcţionarea complexului Băile Figa, în perioada octombrie- decembrie 2010. Aurel Oprea, administratorul băilor, spune că programul de vizitare s-a redus cu două ore în weekend şi cu patru ore în zilele lucrătoare. „Orarul de funcţionare valabil de luna aceasta este, de luni până vineri, de la 11.00 la 19.00   şi sâmbăta şi duminica, de la 10.00 la 20.00 . Intrarea în complxcul cu bazin costă 10 lei şi paoi avem tarife standard pentru restul facilităţilor", explică administratorul. Acesta mai spune că, dacă în perioada estivală, de luni şi până vineri, tarifele erau mai ieftine, acum, în toate ziele săptămânii este acelaşi preţ. „O oră de fotbal costă 30 de lei, un masaj de 30 de minute ajunge la 15 lei şi o oră de tenis de camp costă 10 lei de persoană. Pentru cei care prefer Jacuzzi, tarifele sunt de 2 lei pentru 20 de minute şi la fel şi pentru saună", mai spune Oprea.

De zece ori mai puţini turişti

Frigul a alungat turiştii din Băile Figa. Dacă, în vară, maximul de ocupare al complexului a fost de 1000 de vizitatori pe zi, acum, în zilele bune, numărul lor ajunge cu greu la 100. Potrivit cifrelor Primăriei Beclean, administratorul Băilor Figa, încasările au depăşit deja 200 de mii de lei, iar pe poarta Complexului de agrement au intrat deja peste 40 de mii de turişti. Complexul a fost inaugurat la finele lunii iunie, iar proiectul care a stat la baza construirii staţiunii Figa a fost finanţat prin fonduri Phare 2005.  Lucrările s-au desfăşurat în acelaşi timp la Cojocna şi  Dej. Realizarea complexului face parte din proiectul „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea Nord-Vest", derulat printr-un parteneriat al consiliilor judeţene din  Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest. Băile se întind  pe o suprafaţă de 18 hectare, iar investiţia totală a fost de 18 milioane de euro.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite