Turnul Dogarilor îmbrăcat în verde de elevii de la Corneliu Baba GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziua fără autoturism a fost marcată la Bistriţa într-un mod cu totul deosebit. Elevii de la Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba au îmbrăcat Turnul Dogarilor în verde, simbol al ecologiei, şi au făcut înconjurul Cetăţii Bistriţei pe jos, mărşăluind pentru o lume cu cât mai puţine maşini pe străzile din oraşe.

Săptămâna europeană a mobilităţii a ajuns la apogeu în Bistriţa odată cu Ziua fără Autoturism. Municipalitatea a închis străzile din centrul istoric circulaţiei maşinilor, iar copiii de la Corneliu Baba şi sportivii de la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa au luat cu asalt străzile pe care nu circulau maşini.

Ziua fără Autoturism a început la 9 dimineaţa, atunci când toată lumea s-a adunat în Piaţa Centrală, în faţă la Sugălete. De acolo s-a mers la turnul Dogarilor unde pe clădire au fost arborate bucăţi de pânză verde. „Am hotărât să îmbrăcăm turnul în verde ca şi simbol al ecologiei", a spus profesorul Vasile Duda, cel care apoi a condus elevii în Marşul Cetăţii. „Ne-am împărţit în două tabere, elevii de liceu au mers pe o parte, iar cei de generală pe cealaltă, cu toţii am reuşit să străbatem străzile care în perioada medievală încercuiau fosta Cetate Bistriţa", explică Duda.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO

Punctul final al marşului a fost Piaţa Centrală, acolo unde elevii au desenat pe asfalt, s-au dat cu rolele, bicicletele şi skate-boardurile în jurul Bisericii Evanghelice, au modelat vase de lut la Roata Olarului amenajată în parcul Bisericii şi s-au bucurat de faptul că măcar o zi maşinile nu circulau prin centrul oraşului.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite