Bistriţa: Rezultatele contestaţiilor au ridicat procentul de promovabilitate la BAC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa:  Rezultatele contestaţiilor au ridicat procentul de promovabilitate la BAC
Bistriţa: Rezultatele contestaţiilor au ridicat procentul de promovabilitate la BAC

Comisia bistriţeană de rezolvare a contestaţiilor a rezolvat în timp record a doua corectare. Elevii bistriţeni au aflat încă de ieri rezultatele contestaţiilor, în timp ce la nivel naţional afişarea rezultatelor s-a făcut abia astăzi. Procentul de promovabilitate s-a ridicat în urma soluţionării acestora la 77,51%.


Ultima şansă din această sesiune, dar şi ultimul val de emoţii ale absolvenţilor de clasa a XII-a legate de examenul de bacalaureat au trecut odată cu soluţionarea contestaţiilor . Rezultatele acestora i-au făcut fericiţi pe încă 79 de elevi şi a ridicat procentul de promovabilitate la nivel de judeţ cu trei procente.
 Lista nemulţumiţilor a fost destul de lungă. Peste 650 de absolvenţi au contestat notele obţinute, unii fiind convinşi că trebuiau să obţină note mai mari, în timp ce alţii tremurau pentru media şase. Au fost şi cazuri în care după recorectare nota obţinută nu a fost mai mare, ci dimpotrivă mai mică.

Vicepreşedintele comisiei judeţene de Bacalaureat , Gavril Câmpan, a precizat că, doar 221 de contestaţii au fost admise pentru recorectare.“ În urma reevaluării lucrărilor  doar în 221 de cazuri notele s-au modificat şi 79 de elevi au fost declaraţi admişi, astfel încât, la nivelul judeţului sunt acum 2343 de absolvenţi care au promovat, ceea ce ridică procentul de promovabilitate de la 74,89% la 77,51%”, a adăugat Gavril Câmpan.

Pentru unii au lipsit câteva sutimi

Anul acesta 11 elevi s-au găsit  în situaţia de a nu fi reuşit să obţină media şase, necesară promovării şi deşi au trecut toate probele de examen, s-au aflat doar la câteva sutimi distanţă. „ Din cei 11  cu medii cuprinse între 5 şi 5,89, doar doi au primit note de trecere în urma reevaluarii lucrărilor”, a mai precizat vicepreşedintele comisiei judeţene de BAC.
Nastasia Mureşan este unul dintre absolvenţii ghinionişti. Aceasta a  trecut toate probele dar a obţinut doar media 5,90 , insuficientă pentru promovare. „ Mai aveam nevoie de câteva sutimi la română- literatură universală şi treceam . O să mă înscriu pentru sesiunea de toamnă, poate am mai mult noroc atunci”, spune cu tristeţe tânăra.

Unii dintre cei care şi-au încercat norocul la contestaţii  nu au mai avut curaj să vadă cu ochii lor noua notă şi au trimis rudele sau prietenii în locul lor. „ Am venit să mă uit în locul colegei mele de servici. A făcut la seral şi i-a lipsit foarte puţin să obţină 6. Din păcate nu a obţinut nici după contestaţii. O să fie foarte necăjită. Nici nu a avut curaj să vină să se uite singură”, spune Gabriela Rus, o bistriţeancă ce urmăreşte noile afişări de la Grupul Şcolar „ Grigore Moisil”.

O nouă şansă


Candidaţii care nu au trecut examenul de bacalaureat pot să se înscrie în perioada imediat următoare pentru sesiunea de toamnă. „Cei nouă cu note la limită dar şi restul candidaţilor care nu au obţinut note de trecere pot să se înscrie pentru sesiunea de toamnă. Atunci cei care nu au promovat una dintre probe sau mai multe le pot susţine din nou, iar cei care au promovat toate probele dar nu au media şase pot să aleagă o singură materie la care să susţină examenul , pentru a obţine media şase”, mai spune Gavril Câmpan.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite