Avertisment dur pentru oficialii bistriţeni de la Compania de Drumuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii companiei acuză conducerea Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Bistriţa pentru pierderea investiţiei pentru centura de sud a Bistriţei  şi-i somează să-şi asume responsabilitatea

Pierderea investiţiei pentru realizarea  unei variante de ocolire a Bistriţei a fost confirmată oficial de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri naţionale(CNADNR) . Într-o adresă trimisă administraţiei Consiliului Judeţean, Primăriei Bistriţa, precum şi Consiliului Local, conducerea CNADNR confirmă eliminarea proiectului de pe agenda companiei : „CNADMT se vede obligată să întreprindă demersurile legale pentru a nu mai continua elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie şi a Documentaţiei de Licitaţie pentru varianta de ocolire Bistriţa din contractul de proiectare, respectiv contractul de finanţare", explică o adresă semnată de directorul general  al CNADMR, Dorina Tiron. Retragerea fondurilor alocate de Comisia Europeană pentru acest proiect , în jur de 173 de milioane , de euro este responsabilitatea oficialităţilor locale şi judeţene ", atrage atenţia CNADMR. : „Proiectul în cauză servea interesul locuitorilor Bistriţei. În faţa lor să vă asumaţi responsabilitatea, iar din punctul de vedere al CNADNR este o pierdere atât ca proiect de infrastructură de transport rutier, cât şi ca absorbţie a fondurilor nerambursabile alocate României de Comisia Europeană pentru care vă considerăm direct răspunzători", continuă documentul.

Şansa din ceasul al 12-lea

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu crede că oraşul mai are o şansă dacă cei care s-au  opus amplasamentului pentru care există deja un studiu de fezavbilitatea de 1,2 milioane de euro înţeleg în ceasul al 12-lea care este miza : „varianta de sud sau nimic ". Primarul a convocat şi o şedinţă extraordinară de Consiliu Local  pentru data de 8 septembrie, la care i-a invitat pe preşedinţii judeţeni ai celor trei partide, PNL, PDL şi PSD cu care a avut şi o serie de întâlniri pentru a se asigura că nu se opun proiectului şi că îşi vor influenţa consilierii pentru un vot favorabil. Primarul mai spune că în urma discuţiilor cu CNADNR, ulterioare adresei, i s-a mai acordat un nou termen până în 15 septembrie pentru a veni cu acceptul pentru varianta de sud.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite