Ucigaşul cu BMW a fost prins la service

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ştir riscă cel puţin trei ani de închisoare
Ion Ştir riscă cel puţin trei ani de închisoare

Bărbatul care a lovit mortal o femeie în faţa bisericii din Viişoara a fost prins. Acesta susţine că era sigur că lovise un câine. Tânărul riscă cel puţin trei ani de închisoare pentru că a păsăsit locul accidentului

 Autorul unui accident mortal care s-a petrecut ieri dimineaţă în cartierul Viişoara a fost prins în cursul după-amiezii de ieri, de către poliţiştii rutieri. Şoferul a părăsit locul accidentului după ce a omorât o femeie de 43 de ani, pe nume Mirela Lumperdean. Acesta a fost descoperit ieri în jurul orei 17.00, într-un service auto din apropierea complexului Apolo.

Autorul accidentului este se numeşte Ion Ştir, are 24 de ani, este din localitatea Ciceu Poieni şi deţine rezidenţă în Spania. După accident, acesta s-a dus să-şi repare maşina, un BMW înmatriculat în Spania, explicând că lovise un câine. Însă, administratorul a refuzat să-i repare automobilul fără autorizaţia de reparaţie, eliberată de poliţie.

Accidentul i-a dat planurile peste cap

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat procurorului cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ion Ştir a povestit poliţiştilor că nu şi-a dat seama că lovise un om şi că era convins că era vorba de un câine. Acesta a mai declarat că se afla în maşină cu mama sa, pe care se grăbea să o transporte la spital, şi cu alţi trei pasageri.

Şoferul grăbit urma să se întoarcă joi în Spania, însă accidentul i-a dat peste cap planurile. Acesta riscă cel puţin trei ani de închisoare  pentru părăsirea locului accidentului fără avizul poliţiştilor şi pentru faptul că n-a acordat primul ajutor victimei. Pedeapsa poate varia, însă, şi de alte circumstanţe care vor fi stabilite de poliţişti. 

Sezon de accidente provocate de euronavetişti

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Claudia Creţa, estimează că în perioadă dintre mijlocul lunii decembrie şi mijlocul lui ianuarie se întâmplă cele mai multe accidente rutiere în care sunt implicaţi români cu maşini înmatriculate în străinătate. „Cei veniţi din străinătate sunt implicaţi în fel de fel de evenimente . Este perioada în care prezenţa lor este şi mai mare, pentru că sunt veniţi în concediu. Ei consideră că în România este altfel decât în restul Europei, dar constată că nu e aşa. Şi aici sunt traşi la răspundere", confirmă Ionel Pop, comisar şeful Poliţiei Rutiere Bistriţa. Acesta mai spune că şoferul implicat în accidentul de ieri avea şansa să fie judecat altfel dacă nu părăsea locul accidentului şi avea şanse să scape mai ieftin, având în vedere că victima a traversat neregulamentar.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite