Bistriţa: Au scăzut importurile, exporturile şi numărul de turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Au scăzut importurile, exporturile şi numărul de turişti
Bistriţa: Au scăzut importurile, exporturile şi numărul de turişti

Ultimele date ale Direcţiei Judeţene de Statistică nu sunt prea optimiste. Importurile şi exporturile din Judeţul Bistriţa-Năsăud au luat-o la vale. Volumul acestora s-a  diminuat cu o treime, în prima parte a acestui an, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, informează Direcţia Judeţeană de Statistică.

Valoarea exporturilor realizate de către agenţii economici din judeţ este de 82.927.000 de euro, iar a importurilor de 63.872.000 de euro. Şi turiştii ne cam ocolesc în ultima vreme. Numărul de turişit care ne-au vizitat în luna mai, adică aproximativ 5.400,  a scăzut cu aproape 1.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008. Nici în tranzitul lor prin judeţ nu au zăbovit prea mult: în medie, câte trei sau patru zile. Marea majoritate a acestora (85, 6 %) au preferat hotelul ca loc de cazare. 

A scăzut numărul de angajaţi

Nici la numărul de salariaţi nu stăm prea bine. Aceştia au scăzut la sfârşitul lunii mai cu 3.000 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cu un total de salariaţi de 61.382 persoane, Bistriţa-Năsăud nu contribuie nici măcar cu 2% la efectivul de angajaţi din toată ţara. Salariul mediu net este în uşoară creştere faţă de anul trecut, ajungând la 1.077 lei.   

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite