Bistriţa: Atenţie la toxiinfecţiile alimentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) avertizează populaţia cu privire la riscul apariţiei unor toxiinfecţii alimentare cauzate de consumul alimentelor alterate. Primele simptome ale bolii sunt diareaa, stările febrile şi durerile musculare, în special în zona abdominală.

Inspectorii sanitari recomandă o atenţie crescută faţă de obiceiurile alimentare pe timpul verii. Toxiinfecţiile alimentare sunt o afecţiune frecventă în această perioadă, iar apariţia lor este cauzată de consumul unor alimente sau băuturi alterate. Potrivit specialiştilor, cei mai expuşi sunt copiii, pensionarii şi diabeticii. Pentru a evita toxiincaţiile alimentare este bine să nu preparaţi alimente cu mai mult de trei ore înainte de a ale consuma, să evitaţi consumul de mâncare  gătită în condiţii neigienice şi să faceţi un obicei din spălatul frecvent al mâinilor.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite