Atenţie şoferi! Viscol şi ninsoare în Pasul Tihuţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Drumarii bistriţeni au folosit peste o mie de tone de material antiderapant de vineri până luni dimineaţa pentru a ţine sub control situaţia de pe drumurile naţionale din judeţul Bistriţa-Năsăud. Ninsoarea abundentă şi viscolul fac însă în continuare dificilă circulaţia autoturismelor.

Ninsorile abundente din ultimele zile din Bistriţa-Năsăud au făcut ca în doar o noapte stratul de zăpadă să crească cu 15 centimetri în zona montană, iar pe carosabil z[pada se aşează imediat ce au trecut utilajele de curăţare.

„Toate cele 30 de utilaje pe care le avem în dotare au fost scoase pe drumuri în aceste zile şi lucrează non-stop pentru a reuşi să ţină situaţia sub control. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale. Mai mult, în Pasul Tihuţa am avut şi viscol, ceea ce a îngreunat şi mai mult situaţia. Vântul a bătut cu viteză, chiar şi 50 km/h, şi aducea pe loc zăpada înapoi pe carosabil", explică directorul Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa-Năsăud, Alexandru Slavita.

Potrivit sursei citate, de vineri seara şi până luni dimineaţa a fost împrăştiat peste 1.000 de tone de material antiderapant în tot judeţul.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite