Bistriţa:Avocaţi şi medici pe lista datornicilor executati de Casa Asigurarilor de Sanatate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa Judeţeană Asigurărilor de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS) a trimis titluri executorii pentru 320 de bistriţeni care figurează cu debite în registrele instituţiei.


  Pe lista neagră a datornicilor figurează avocaţi, medici, executori judecătoreşti dar şi persoane fizice care au încheiat contract individual cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) dar nu şi-au mai plătit contribuţia. În multe dintre aceste cazuri penalităţile depăşesc de câteva ori valoarea debitului la asigurările de sănătate. Este situaţia unui avocat care are o restanţă de 983 de lei, dar majorările de întârziere au ajuns la 7500. Tot la categoria avocaţi figurează un cuplu soţ-soţie care împreună acumulează 23000 de lei debite plus majorari. Cea mai mare datorie individuală o are un avocat din Năsăud cu 11434 de lei la care se adaugă majorari pe măsură, de 7992 lei.
O altă categorie de debitori o reprezintă medicii cu cabinete individuale care au chiar relaţii contractuale cu Casa Asigurărilor, dar nu şi-au plătit demult propriile asigurări de sănătate.Un medic de familie din Beclean a ajuns la o datorie de 8131 lei şi majorari de întârziere de 3617 lei, un altul din zona rurală a depăşit şi el 5000. Un tehnician dentar din Bistriţa a fost trecut şi el pe lista datornicilor cu o datorie de 10000 de lei.
Directorul Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, Camelia Ilişuan spune că mai există foarte mulţi datornici pentru carre se vor emite titluri executorii în perioada următoare.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite