Aqualand lângă Beclean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile fac ultimele pregătiri pentru deschiderea fastuoasă a staţiunii din Figa, programată pentru vineri. La inaugurare este aşteptată Elena Udrea,  ministrul turismului. Pentru ea şi restul invitaţilor doisprezece bucătari sunt puşi să gătească vânat şi mâncare la ceaun.

Băile din Figa, o nouă ministaţiune balneoclimaterică, amplasată la câţiva kilometri de Beclean  va fi inaugurată la cheie peste două zile. Proiectul a fost finanţat prin fonduri Phare 2005, dar şi prin contribuţia substanţială a primăriei din Beclean, iar amenajările s-au derulat concomitent la Cojocna si  Dej. Înfiinţarea staţiunii face parte din proiectul „Creşterea valorii potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea Nord-Vest"., realizat într-un parteneriat al Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud,  Consiliul Judeţean Cluj şi Agenţia de Dezvoltare Nord-Vest. Proiectul a costat 4,2 milioane de euro, din care 1,8 milioane euro pentru Băile din Figa.

 Plaja are nisip adus de la Someş

La Figa staţiunea a fost amenajată pe 18 hectare şi va avea parcuri, spaţii de joacă, centru SPA, jacuzzi, piscine cu nămol. Primăria din Beclean  vrea să facă din toată amenajarea un adevărat Aqualand în viitorul imediat. Deocamdată  Băile Figa au plajă cu nisip adus de la Someşul Mare, şezlonguri cu umbreluţe, bazin exterior cu apă sărată, duşuri exterioare, bazin rustic pentru cei care vor să se trateze cu nămol, un parc de aventură pentru copii, cu capcane, un labirint, terenuri de tenis de câmp, de baschet, de volei. Staţiunea mai are  o cascadă, un SPA modern, o piscină cu apă dulce încălzită, vestiare, toalete moderne, duşuri, saună, sală de fitness, masaj, jacuzzi, o terasă, iar dotarile nu se vor opri aici, promite primarul Nicolae Moldovan. „Acesta este doar începutul. Vrem să aducem în zona Becleanului turişti din toată ţara. Este o regiune cu mare potenţial, avem Herghelia în imediata apropiere, avem şantierul site-ului salifer de la Figa", explică primarul.

Inaugurare cu fast

La Figa, la inaugurarea oficială programată pentru vineri, ora 11,00, sunt aşteptaţi numeroşi oficiali, inclusiv ministrul Turismului, Elena Udrea. Primarul, fost secretar de stat pentru o scurtă perioadă în Ministerul de Interne, vrea să-şi impresioneze oaspeţii şi a adus bucătari vestiţi din toată ţara: „Vor fi doisprezece bucătari din judeţe ca Harghita, Cluj, Covasna, Sălaj care vor prepara specialităţi vânătoreşti din reţete doar de ei ştiute, ca să se demonstreze că se poate găti în aer liber", promite primarul Moldovan, cel care a inaugurat în urmă cu doi ani şi un muzeu al vânătorii într-un vechi conac Bethlen.

După inaugurare, la Băile Figa publicul va avea acces, începând de sâmbătă, iar preţurile vor fi promoţionale, promite primarul. Intrarea în partea exterioară a complexului costă cinci lei şi încă cinci lei pentru clădirea interioară cu SPA-ul. Pentru restul săptămânii, luni, marţi, miercuri şi joi, preţul va fi la jumătate.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite