Aproximativ 30 de poliţişti bistriţeni sancţionaţi în 2011. De zece ori mai puţini avansaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii bistriţeni nu au fost foarte disciplinaţi în 2011, odată cu venirea noului comandant al IPJ BN, Ovidiu Mureşan, a crescut şi numărul celor sancţionaţi.

În decursul anului care a trecut, 29 de poliţişti au fost sancţionaţi pentru abateri disciplinare şi trei au fost suspendaţi pentru fapte penale, unul dintre aceştia fiind chiar în arest. „Au fost 29 de poliţişti sancţionaţi, dintre care 13 agenţi şi restul ofiţeri pentru diferite abateri. Numărul celor sancţionaţi a crescut faţă de anul trecut", a declarat Mureşan. În 2010 au fost sancţionaţi doar 19 poliţişti, 13 agenţi şi şase ofiţeri.

Pe lângă cei 29, mai sunt încă trei poliţişti, doi agenţi şi un ofiţer, acuzaţi de fapte penale. Unul este ofiţerul Ioan Vişan, transferat de la IPJ Maramureş şi care în decembrie 2011 a fost arestat pentru contrabandă cu ţigări. Acesta a lucrat foarte puţin în Bistriţa până în momentul în care a fost reţinut şi apoi a primit mandat de arestare pentru 29 de zile, fiind şi în prezent în arestul poliţiei. Vişan era în concediu de odihnă în momentul în care a fost prins.

Ceilalţi doi sunt agenţi la posturile rurale, unul este cercetat pentru că a bătut într-o noapte doi căruţaşi în Orheiul Bistriţei şi cel de-al doilea este cercetat pentru luare de mită în Şieu Măgheruş.

La polul opus sunt trei poliţişti care au fost avansaţi în grad pentru fapte meritorii înainte de termen. Aceştia sunt doi ofiţeri şi un agent din cadrul Serviciului Rutier.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite