Aproape 1,5 milioane de lei primiţi pe ultima sută de metri de patru primării bistriţene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru primării din judeţul Bistriţa-Năsăud au primit de la Guvern 1,46 milioane de lei pentru terminarea unor lucrări de intrastructură, investiţii care riscau să se deterioreze dacă nu primeau banii anul acesta

Potrivit deputatului Ioan Oltean, patru primării din judeţ, Milaş, Prundu Bârgăului, Runcu Salvei şi Chiochiş au primit de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului bani pentru finalizarea unor investiţii de infrastructură care nu sufereau amânare.

Cei mai mulţi bani i-a primit Primăria din Milaş, un milion de lei pentru sistemul de canalizare şi staţia de epurare. „Reţeaua stradală este finalizată, ne mai trebuiau bani doar pentru instalarea staţiei de epurare ca să-i putem da drumul. Avem nevoie de aceşti bani ca de aer şi într-un final i-am primit. Ar mai trebui ceva pentru finisaje, dar important era acest milion", explică Ioan Abrudan, secretarul comunei Milaş.

Guvernul a mai alocat încă 600.000 de lei Primăriei din Chiochiş pentru finalizarea proiectului de alimentare cu apă a localităţilor Chiochiş şi Strugureni. Tot pentru alimentare cu apă au fost daţi 200.000 de lei comunei Runcu Salvei.

Cea de-a patra comună care a primit bani este Prundu Bârgăului pentru consolidarea malului râului Bistriţa şi reparaii la trei poduri din comună, două peste râul Bistriţa şi unul peste râul Secu.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ioan Oltean spune că banii s-au alocat pentru lucrări iminente. „Nu au existat criterii politice pentru alocarea celor peste 81 de milioane de lei. La bistriţa de exemplu 85% dintre bani au ajuns la primării conduse de primari ai opoziţiei", adaugă Oltean.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite