Antrenorul lui Răzvan Martin: Putea mai mult, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul halterofilului Răzvan Martin, care a adus României marţi seara cea de-a cincea medalie olimpică, Mugur Saranciuc, a declarat că a anticipat performanţa sportivului de doar 20 de ani.

Mugur Saranciuc a urmărit evoluţia sportivului său, acasă, la Bistriţa, iar la final a declarat: "A pierdut argintul la un kilogram, aşa cum a mai păţit şi la alte competiţii. Însă şi-a atins un obiectiv extrem de important, pe care eu îl anticipam. Putea mai mult, dar să nu-l mâniem pe Dumnezeu. Mă bucur că va lua renta viageră", a declarat antrenorul lui Răzvan Martin, de la CSM Bistriţa, pentru portalul sportulbistritean.ro, citat de Mediafax.

Saranciuc este un al doilea părinte pentru halterofil, el aducându-l la Bistriţa la 9 ani, de la Cluj, unde s-a născut. Răzvan nu a avut parte de o copilărie prea fericită, fiind abandonat de mamă şi rămas şi fără tată, după decesul acestuia.

Performanţa sa de marţi seara, de la Londra, a surprins, dar şi bucurat pe toată lumea. Directorul CSM Bistriţa, Adrian Moldovan, a declarat: "E prima medalie a judeţului la Jocurile Olimpice. Vă daţi seama ce înseamnă asta? E un rezultat nemaipomenit! Şi gândiţi-vă că are doar 21 de ani neîmpliniţi. Asta înseamnă că încă cel puţin două cicluri olimpice distruge tot. Orice recompensă materială e mică şi neimportantă faţă de rezultatul obţinut. Şi-a sacrificat tinereţea pentru asta şi merită oricât. O să facem tot posibilul să-l premiem cum se cuvine. Acum 11 ani, antrenorul Saranciuc venea cu referate să le semnez, îmi tot spunea de un puşti de la Cluj, pe care trebuie să-l aducem la Bistriţa. Am mers pe mâna lui şi iată ce a ieşit. Cred că Saranciuc e cel mai fericit om de pe pământ în această seară, mai fericit decât Răzvan".

Răzvan Martin a cucerit, marţi, medalia de bronz, în finala categoriei 69 de kilograme, a cincea pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra.

România a revenit astfel pe podiumul olimpic la haltere după 16 ani.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite