Primarul Bistriţei: „Eu, personal, sunt pentru eutanasiere“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câinii maidanezi din Bistriţa ar putea fi eutanasiaţi dacă în 7 zile nu-i ia nimeni
Câinii maidanezi din Bistriţa ar putea fi eutanasiaţi dacă în 7 zile nu-i ia nimeni

Noua lege ce prevede eutanasierea sau castrarea câinilor maidanezi se va pune în aplicare şi la Bistriţa. Asociaţiile de protecţia animalelor bistriţene cred chiar că există şanse mari ca municipalitatea să eutanasieze câinii fără a întreba populaţia

Iubitorii câinilor din Bistriţa şi ONG-urile care se ocupă de protecţia animalelor sunt extrem de revoltaţi pe legea aprobată miercuri de Camera Deputaţilor şi spun că sunt dispuşi la orice pentru a salva cei peste 300 de câini fără stăpâni de pe străzile oraşului. Rosina Bachner, preşedintele ONG-ului Animaterra din Bistriţa susţine că din discuţiile pe care le-a avut cu primarul oraşului sunt şanse mari ca şi la Bistriţa să se aplice eutanasierea câinilor. „Sper să nu fie şi Bistriţa un oraş ucigaş de câini, dar tare mă tem că ne îndreptăm în această direcţie. Din câte am discutat cu primarul Ovidiu Creţu, el este adeptul eutanasierii. Singurii care mai pot face acum ceva pentru salvarea câinilor sunt bistriţenii care să se pronunţe împotriva acestui priect, asta în cazul în care vor fi întrebaţi", îşi manifestă nemulţumirea Rosina Bachner.

Primarul vrea eutanasiere

Primarul Ovidiu Creţu susţine că legea trecută prin Camera Deputaţilor este una incompletă şi speră să nu fie promulgată în felul acesta. „Cred că această lege,aşa cum a trecut marţi prin Cameră, este una incompletă care nu face decât să artunce pisica în curtea noastră. Dar, dacă va trece aşa, vom face un sondaj în rândul populaţiei şi vom vedea ce hotărăsc ei. Eu personal sunt adeptul eutanasierii", a recunoscut Creţu pentru Adevărul.

Potrivit autorităţilor bistriţene sunt în jur de 300 de câini comunitari în oraş, dintre care 150 în adăpostul  de câini de pe strada Compozitorilor şi tot cam atâţia pe străzi. ONG-urile susţin, însă, că numărul câinilor liberi ajunge undeva în jurul a 400, la care se adaugă cei 150 din adăposturi. Până acum, la Bistriţa câinii erau ţinuţi în adăpostul de pe strada Compozitorilor, iar o parte dintre ei au fost castraţi şi apoi eliberaţi pe străzi. Municipiul Bistriţa fiind unul dintre primele oraşe din ţară în care s-a încercat scăderea numărului câinilor maidanezi prin metoda sterilizării.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite