Ana Petri, experta nunţilor din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ana Petri
Ana Petri

Confecţionează rochii de seară sau de mireasă la comandă, dar are şi o colecţie bogată de rochii pe care bistriţencele pot să le închirieze. În plus personalizează pantofi şi gentuţe, dar şi sticle de şampanie şi alte obiecte.

Maria face croitorie de la vârsta de 17 ani, asta a fost specializarea care a urmat-o şi care i-a adus numai bucurii. „Mi-a plăcut întodeauna să croiesc şi să cos haine, doar că în vremurile trecute nu se punea accent pe modă, cum se întâmplă acum. Atunci doamnele îşi facea costume cu tăieturi clasice nu se apela la imaginaţie, nu se purtau atâtea culori nu era nimeni interesat de modele unicat. Important era să ai ceva pe tine. Singurii care încercau din când în când să iasă din tipare erau tinerii. Îmi amintesc că a fost o perioadă când se purtau paltoanle maxi, care erau foarte în vogă. Dar în rest aşa să se pună accentul pe fel cum araţi, nu îmi amintesc. Purtau femeiile rochii dar toate arătau la fel" povesteşte Maria.

Salonul „Karla"

În utimi ani lucrurile s-au schimabat şi în modă şi în mentalitatea oamenilor aşa că Maria s-a văzut pusă în situaţia fericită de a face o schimbare. Astfel în urmă cu trei ani şi-a deschis un salon de modă  propriu. Acest salon este dedicat cu precădere mireselor. „ Iubesc rochiile de mireasă, mi se par extraordinare, cred că o astfel de rochie pune în valoare frumuseţea unei femei. Aşa că în urmă cu trei ani am decis  deschid un salon unde viitoarele mirese să aibă de unde alege, sau să îşi facă rochia pentru cea mia importantă zi din viaţă aşa cum au visat dintotdeauna". Visul care avea să împlinească vise s-a împlinit. Maria şi-a deschis salonul după luni întregi de muncă în care a pregătit o colecţie s de rochii de mireasă unicat penttru închiriere. Salonul a primit numele „Karla" care este şi numele nepoatei Mariei. „ Am muncit mult înainte să îl deschid dar a meritat. Mă încântă să vadă o viitoare mireasă fericită. În plus am încercat şi încerc să ofer şi accesoriile astfel încât cele care vin aici să găsească totul. Fac şi voaluri,mănuşi, gentuţe, portjartiere tot ce are nevoie o mireasă.

„Îmbrăcăminte" pentru sticle de şampanie

După ce şi-a deschis salonul Maria a început să experimenteze. Astfel la cererea unor viitori miri a îmbrăcat sticle de şampaniei şi pahare pentru ceremonia de nuntă, care au făcut mare senzaţie. „ Au venit la un momendat la mine doi clienţi care m-au întrebat dacă nu îmbrac sticle de şampanie. Le-am  spus nu am mai făcut până atunci dar nu i-am refuzat. Mi-am zis ce poate fi aşa de greu şi m-am apucat de lucru. Au ieşit nişte sticele incredibile care au început să fie cerute de toţi cei care le-au văzut. Mai apoi am decorat borcane de miere şi pahare. Încet, încet am făcut tot felul de obiecte unicat care să facă mai frumoase evenimentele din viaţa clienţilor mei", povesteşte creatoarea.

PROFIL:

Născută: 14 aprilie 1956

Educaţie: Scoala profesională de croitorie

Familie: Căsătorită, 2 fete

Ce-i place

Mariei îi plac excursiile, sportul şi muzica. „Ori de câte ori am timp fac mişcare, macar aşa de dragul vremurilor trecute când îmi plăcea foarte mult să fac sport. De multe ori ies la alergat seara cu fiica mea", mai spune Maria.

Ce nu-i place

Maria nu este încântată de oamenii nehotărâţi şi cei care nu îşi ţin promisiunile.

Întrebări şi răspunsuri

Care credeţi că este piesa de rezistenţă în garderoba unei femei?

Rochia lungă este foarte importantă, rochia de seară. E bine ca o femei să dispună de o astfel de rochie mai ales că oricând se poate ivi un eveniment care cere o ţinută elegantă. O femeie îmbrăcată elegant îşi pune în valoare toată frumuseţea, chiar dacă nu haina îl face pe om.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite