Amenzi pentru lipsa caselor de marcat şi a documentelor de provenienţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele de control ale Gărzii Financiare Bistriţa-Năsăud au aplicat, de la începutul lunii în curs şi până astăzi, amenzi în valoare de aproape 170.000 de lei.

Jumătate dintre amenzile date de Garda Financiară Bistriţa-Năsăud în luna iulie au fost aplicate fiindcă agenţii economici nu aveau în dotare case de marcat şi nu deţineau documente pentru marfa expusă spre vânzare. Cele cinci echipe de control ale instituţiei au verificat, de la începutul lunii şi până astăzi, 151 de agenţi economici din întreg judeţul. 124 dintre aceştia au fost găsiţi cu nereguli şi li s-au dat amenzi în valoare de 164.800 de lei.  

Adjunctul Gărzii Financiare BN, Florin Moruţan, spune că lipsa caselor de marcat a fost motivul pentru care s-au aplicat cele mai mari amenzi. „Inspectorii Gărzii au verificat 38 de agenţi economici, dintre care pe 32 i-a sancţionat cu amenzi în valoare de 76.900 de lei. Din acelaşi motiv am suspendat activitatea a şase societăţi comerciale", afirmă Moruţan.

Garda a găsit nereguli şi la aproape 70 de comercianţi din pieţele şi chioşcurile atât din oraşe, cât şi din sate. Aceştia nu aveau acte de provenienţă a mărfii, dar nici registre contabile sau bilanţuri. Majoritatea comercianţilor din pieţe controlaţi au fost amendaţi cu 40.600 de lei.

Până la sfârşitul lunii, inspectorii Gărzii vor mai face controale tematice în judeţ împreună cu poliţia.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite