Alexandra Albu şi-a găsit dragostea la un click distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânăra de 22 de ani trăieşte pe pielea ei o poveste de iubire ca în filme, în care ea e protagonista şi soţul ei, partenerul ideal.  

Povestea de dragoste Alexandrei a început acum cinci ani, pe când era în America şi el, în Irlanda. Ea, o fată plecată din Reşiţa la doar 17 ani ca să studieze în State şi el, un băiat din Şintereag care a vrut să îşi facă un rost in viaţă peste hotare în ţara Smaraldului. Tânăra Alexandra a fost abordată pe internet de acel tânăr şi a acceptat să comunice cu el pentru că simţea nevoia să vorbească cu cineva limba română. „Nu ştiam pe nimeni şi nu aveam contact cu români. Intram pe internet ca să vorbesc în limba mea şi am ajuns să vorbesc cu el uneori şi câte cinci ore pe zi", îşi aminteşte cu plăcere Alexandra despre începutul legăturii lor.

Prima întâlnire, cadou de la el

Alexandra Albu a păstrat relaţia cu iubitul ei la distanţă, doar cu ajutorul telefonului şi al internetului mai bine de un an de zile. Deja ştiau toţi apropiaţii de băiatul din Irlanda, iar faptul că îşi dorea să îl vadă nu era un secret pentru nimeni. Nu era un secret nici pentru iubitul ei, care i-a făcut cadou în iarna lui 2005 un bilet de avion dus-întors ca să îl poată vizita în Irlanda. „Pentru mine era un vis şi nu mă gândeam că o să ne putem întâlni. Am petrecut cu el trei săptămâni în Irlanda şi pot să spun că am avut un concediu excepţional", a mărturisit Alexandra. Vacanţa nu a durat prea mult şi Alexandra s-a văzut nevoită să se întoarcă în State la studii. „Mi-era foarte drag de el şi nu vroiam să plec de lângă el. Plus că eram deja în primul an de colegiu şi nu vroiam să dau cu piciorul la tot", povesteşte Alexandra despre cât de greu i-a fost să plece înapoi.

A luat-o de la zero în Irlanda

După întoarcerea în America, singurul lucru la care se putea gândi frumoasa reşiţeancă era bistriţeanul pe care l-a lăsat în urma ei în Irlanda. „Vroiam să plec înapoi la el, dar prietenii mă ctriticau că risc prea mult. Până la urmă, după 40 de zile de cumpănă, mi-am luat inima în dinţi şi am zis că vreau să lupt pentru dragostea mea", a spus Alexandra. A plecat la iubitul ei, s-au mutat împreună şi au reuşit să o ia de la zero printre străini.  Ea lucra ca secretară la un birou notarial, iar el, în construcţii.

 Un nou început în România

După trei ani de Irlanda, mai exact în decembrie 2008, cei doi tineri s-au întors în ţară la noi să îşi facă un rost „acasă" în Ardeal. S-au căsătorit în vara acestui an şi imediat după nunta pe care au organizat-o din banii lor, au primit propunerea de a gestiona un bar în Beclean. Curajoşi din fire, au acceptat cu bucurie oferta şi acum soţii Albu se preocupă zilnic ca afacerea să meargă strună. Zi de zi, unul lângă altul, cu poftă de viaţă şi chef de muncă, Alexandra şi soţul ei sunt dovada vie că o poveste de dragoste poate începe cu un click.

Îi place: Să se gândească de o mie de ori înainte să ia veo decizie. Să mănânce ciocolată când e obosită.

Nu îi place: Faptul că oamenii sunt stresaţi şi nu mai socializează aşa mult.

Întrebări şi răspunsuri:

 Cum te vezi peste 10 ani?

A.A.: Cu siguranţă o să avem o fetiţă şi un băiat, dar şi un câine Saint-Bernard în plus pe lângă casă, pentru că ne plac foarte mult.

Care este secretul unei relaţii reuşite?

A.A.: Să ai pe cineva care să te înţeleagă aşa cum eşti tu şi cu bune şi cu rele, cred că este cel mai important lucru. Dragostea în timp se transformă în respect şi e important să fie înţelegere.

Profil:

Data naşterii: 24 decembrie 1986

Studii: a studiat Filologia la Liceul „Tata Oancea" din Bocşa - Reşiţa. A învăţat un an la şcoala „MarshallTown Community College" din statul Iowa, SUA.

Stare civilă: Căsătorită

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite