Ajutoare de încălzire întârziate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutoarele de încălzire cu lemne au întârziat o lună
Ajutoarele de încălzire cu lemne au întârziat o lună

Cei aproape 40.000 de beneficiari ai ajutoarelor de încălzire a locuinţei cu lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri primesc doar zilele acestea banii de la stat. Plata acestor ajutoare a fost întârziată cu o lună faţă de perioada legală

Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale (AJPS) a transimit abia ieri cei peste 1.650.000 de lei aferenţi acestor ajutoare către primăriile din judeţ, responsabile cu decontările beneficiarilor.

Potrivit directorului AJPS, Claudiu Tanco,  plăţile către populaţie se vor face în zilele următoare. „Fiecare primărie îşi va gestiona perioada de acordare a acestor ajutoare. Conform legii, ajutoarele pentru încălzirea pe lemne se acordă la o lună după ce au fost cerute. Acum, s-a întârziat puţin, dar se vor acorda retroactiv", a spus directorul.

Ajutoarele pentru încălzirea cu gaz au venit la timp

Ceva mai norocoşi au fost bistriţenii care au obţinut aprobări pentru ajutorul social de încălzirea cu gaze naturale. Cei peste 13.350 de beneficiari din judeţ au decontat din bugetul asigurărilor sociale mai bine de 45.000 de lei numai în luna noiembrie.

Ajutoarele de încălzire se acordă tuturor bistriţenilor care au venituri lunare pe membru de familie sub 615 lei, în baza uei solicitări aprobate de Direcţia de Servicii Sociale a fiecăriei primării. Ajutorul pentru încălzire are o valoare  cuprinsă între 15 şi 262 de lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite