Agendele vechi intră în programul rabla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu“ au primit agende ecologice
Elevii Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu“ au primit agende ecologice

O firmă bistriţeană a iniţiat programul „rabla" pentru agende şi calendare. Primii care au intrat în programul de casare al agendelor vechi au fost elevii Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu"

Aproape 2.000 de elevi şi-au dat ieri agendele şi calendarele vechi, la schimb pentru unele noi. Asta prin intermediul programului „rabla" dedicat carnetelor de notiţe, iniţiat la Bistriţa de o firmă de publicitate. „Toţi bistriţenii care au carneţele de notiţe mai vechi pot să scape de ele inteligent. Dacă intră în programul nostru obţin două lucruri la fel de importante : pot să recicleze şi să aibă o agendă nouă, ecologică", a spus Marin Ecedi, directorul firmei de publicitate ClipArt. Potrivit lui Marin Ecedi, ideea de bază a programului este ca oamenii să înţeleagă importanţa reciclării.

Moşul le-a adus copiilor un cadou eco

Primii care au înţeles că hârtia trebuie reciclată au fost elevii Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu" Bistriţa. Şcolarii şi-au adus de acasă agendele folosite, care vor fi incluse într-un program de reciclare. Pentru gestul lor, Moş Nicolae le-a dăruit, prin intermediul conducerii şcolii, câte un carneţel de notiţe personalizat şi confecţionat din hârtie reciclată.

„Anul acesta Moşul a venit cu un mesaj eco. Am vrut să îi sensibilizăm pe elevi şi să înţeleagă că hârtia folosită poate fi recuperată", a zis Camelia Tabără, directoarea Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu". Programul „rabla" pentru agende şi calendare este mai degrabă un program educativ pentru şcoală. „Toţi elevii s-au implicat şi au fost tare receptivi la mesajul programului, care îi îndeamnă să recicleze", a spus Lincuţa Preda, coordonatorul programului eco în şcoală.

Copiii vor să recicleze

Mesajul „trebuie să reciclăm materialele reciclabile pentru că resursele sunt limitate" a fost bine primit de elevii bistriţeni. „Mă bucur foarte mult că pot să fac o faptă bună. Eu aveam agenda de când eram în clasa a V-a şi nu vroiam să o arunc la gunoi. Acum ştiu că va fi reciclată şi de asta am dat-o", a spus Cristina Rusu, elevă în clasa a VII-a. „Sunt frumoase carneţelele acestea noi şi cred că şi ceilalţi copii ar trebui să îşi dea agendele vechi, ca să se poată recicla", a zis Ionuţ Dărăban, elev în clasa a VI-a.

„Noi am făcut un proiect în clasă despre cât de importantă este reciclarea hârtiei şi toţi ştim că hârtia se poate recupera", a zis Ana-Maria Minteuan, din clasa a VIII-a. Pe agendele ecologice împărţite ieri în rândul elevilor era scris : „Sunt o agendă, un jurnal, o copertă tare, un suport de ghiveci, un ierbar, un glosar de amintiri. Sunt un mesaj, un îndemn, o mişcare. Reacţionează, readaptează, reciclează!"

Reduceri pentru agendele ecologice

Programul „Rabla" pentru agende şi calendare va fi extins şi la firme care doresc să facă o economie la buget pentru comandarea obiecte birotice personalizate cu anul 2010. Pentru comenzi de minim 100 de bucăţi, firma de publicitate care a iniţiat proiectul, oferă discount-uri de 8% pentru cei care aduc la schimb agende sau calendare vechi. O agendă ecologică poate costa între 8 lei şi 43 de lei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite