Află cât cheltuieşte statul pentru un deţinut din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costurile pe care le plăteşte lunar Statul Român cu un deţinut din Penitenciarul cu regim semideschis din Bistrţa sunt mai mici decât media naţională, dar o treime dintre deţinuţii de aici îşi câştigă o parte din bani mergând la muncă. 

Potrivit bilanţului anual al Penitenciarului Bistriţa, cheltuielile generale per deşinut într-o lună a anului trecut au fost de 2029 de lei. În aceştia bani au fost incluse atît investiţiile realizate cât şi salariile angajaţilor instituţiei. Suma este mai mică decât la nive naţional unde se învârte în jurul a 2.200 de lei. „Din câte ştiu, la nivel naţional, cheltuielile cu un deţinut se ridică la 2.200 de lei, deci noi suntem sub media naţională", a declarat comisarul de penitenciare Lucian Siman, directorul penitenciarului Bistriţa.
Costurile stricte cu norma de consum a deţinuţilor, hrană şi utilităţi este de 457 de lei la Bistriţa.
Din totalul de 582 de peroane private de libertate care sunt închise în Bistriţa, doar 163 muncesc în cadrul contractelor semnate de penitenciar. Cei mai mulţi se sustrag muncii realizându-şi afaceri fictive în oraş, ceea ce îi pune în imposibilitatea de a munci.
Penitenciarul are semnate 42 de contracte de muncă cu diferite societăţi comerciale din judeţ şi în 2011, deţinuţii au reuşit să obţină venituri în valoare totală de 950.765 lei. Cu toate acestea, sunt şi societăţi care nu i-au plătit pe muncitorii cu cătuşe şi care au fost date în judecată de aceştia pentru recuperarea banilor.  

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite