Adrian Cadiş face motocross din adolescenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cadiş
Adrian Cadiş

Încă de la vârsta de 15 ani, Adrian Cadiş practică motocross. Mai mulţi ani  a fost cel mai tânăr concurent în concurrsurile de profil.

Totul a început de la o pasiune pe care o are de mic, motoarele, mereu vroia să ştie cum şi de ce funcţionează un motor. „După ce am crescut am început să-mi bat părinţii la cap să-mi cumpere un motor pentru motocross. Într-o zi în care mama era plecată din oraş, atâta am insistat pe lângă tata până mi-a luat unul de la o fată. Era micuţ, frumos, perfect ca să învăţ pe el", povesteşte tânărul cum şi-a primit primul motor.

A urmat ceva timp un altul, de această dată mult mai mare, de 450 de centimetri cubi. „Argumentul pentru care mi-au luat părinţii motor a fost simplu, la cross nu sunt maşini să intre în mine, nu sunt alte motociclete care să intre în mine şi nici copacii nu sar să-mi pună piedică", râde practicantul de motocross.

Dacă în prima perioadă a avut ocazia doar să-i cunoască pe membrii cluburilor de motocross din oraş, după ce a avut motor pe măsură a început să participe alături de ei în concursuri, să iasă împreună pe dealuri. Bistriţa este oricum unul dintre locurile propice practicării acestui sport. „Avem o pistă foarte apreciată. Am muncit şi noi cu săpăliga toată vara ca să o facem să arate bine şi să fie practicabilă", povesteşte tânărul. În ceea ce priveşte concursurile, spune că nu clasarea pe primele locuri este importantă, asta deşi are câteva performanţe cu care se poate mândri. „Am participat la concursuri, dar era o problemă, eu eram mereu cel mai mic cu motorul cel mai mare. Dar am reuşit să obţin locuri destul de bune. Dar ceea ce e frumos la acest sport e faptul că nu contează atât de mult locul pe care îl ocupi, cât să reuşeşti să termini concursul şi mai mult faptul că eşti alături de oameni care au aceeaşi pasiune ca şi tine", încearcă să cuprindă în câteva cuvinte ceea ce înseamnă un concurs pentru el.

Ce-i place:

Îi place să fie mereu înconjurat de prieteni, să iasă în oraş, să meargă pe munte în drumeţii, să stea noaptea în faţa focului de tabără, să joace rummy, table sau alte jocuri cu prietenii până noaptea târziu.

Ce nu-i place:

Nu îi plac oamenii plictisitori şi persoanele cu două feţe: „cei care pe faţă îţi zâmbesc şi pe la spate te vorbesc de rău, te bârfesc şi fac orice ca să îţi provoace rău". Profitorii sunt altă categorie de oameni care îi displac.

Profil

Născut: 3 ianuarie 1991, Bistriţa

Familie: doi fraţi mai mici

Studii: Anul I, facultatea de Inginerie industrială - construcţii de maşini UTCN

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite