Bistriţa: Slujbă arhierească la Bistriţa – Adevărul la minut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa: Slujbă arhierească la Bistriţa – Adevărul la minut
Bistriţa: Slujbă arhierească la Bistriţa – Adevărul la minut

Presfinţia Sa Vasile Someşanul a oficiat Sfânta Liturgie Arhierească  alături de un sobor de preoţi, în această dimineaţă, la Bistriţa. Citiţi şi alte ştiri din cotidianul Adevărul de Seară.

RELIGIE

Slujbă arhierească la Bistriţa


Bătrânii de la Căminul de Persoane Vârstnice din Bistriţa, dar şi alţi credincoşi, au avut parte , în această dimineaţă, de o slujbă arhierească, oficiată la Biserica din preajma fostei Mănăstiri Dominicane. Presfinţia Sa Vasile Someşanul a oficiat Sfânta Liturgie Arheierească  alături de un sobor de preoţi.

ÎNVĂŢĂMÂT

Profesorii testaţi psihologic anual


Cadrele didactice vor fi supuse testării psihologice în fiecare an. Dacă vor refuza acest lucru profesorii vor fi puşi pe liber. Aceasta este una dintre măsurile cuprinse de noul cod al educaţiei, aflat încă în stagiu de negociere. După finalizarea negocierilor şi vor fi luate şi alte măsuri referitoare la calitatea şi capacitatea profesorilor care ajung la catedră.

FINANŢARE

Bătaie pentru fondurile europene

Universităţile din judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud şi Bihor se bat pentru fondurile europene alocate educaţiei.Acestea au depus 96 de proiecte de finanţare, în valoare totală de 99 de milioane de euro. Suma cerută este cu 280% mai mare decât cea disponibilă la capitolul „Infrastructură în Educaţie" prin Planul Operaţional Regional pentru această zonă a ţării. 

PLĂŢI

Se plătesc subvenţiile pentru zonele defavorizate


Fermierii care deţin suprafeţe în zonele defavorizate sunt puşi în plată în această perioadă. Plăţile sunt un supliment la subvenţiile din cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă şi au rolul să compenseze productivitatea agricolă redusă a terenurilor. Sumele acordate sunt de 50 de euro la hectar, pentru fermierii din zonele montane şi 60 de euro la hectar pentru cei din zonele defavorizate de condiţiile naturale.

CONTROALE

Produse de protecţie solară oprite de la vânzare

Comisarii pentru protecţia consumatorului au retras temporar de pe piaţă, în această săptămână, produse de protecţie solară care nu erau etichetate corect. Produselor în valoare totală de 542 lei le lipseau inscripţionarea datei de minimă durabilitate dar şi lipsa avertismentelor speciale în utilizarea acestor produse.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite