Bistriţa: Adela Pop este primarul tinerilor bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adela a coordonat multe proiecte pentru elevii din Bistriţa. Ea spune că a candidat la funcţia de primar al tinerilor pentru că a vrut să-şi testele limitele.  

De jumătate de an reprezintă interesele liceenilor din oraş în calitate de primar. Adela organizează campanii şi nenumărate manifestări pentru elevi. Iubeşte provocările şi de aceea nu ezită o clipă când vine vorba să se implice în vreo acţiune. Ea a absolvit clasa a XI-a a Liceului cu Program Sportiv din Bistriţa. În urmă cu un an, când era într-a X-a, a aflat, de la o colegă, că există un Consiliul Local al Tinerilor în Bistriţa. „M-am interesat să văd ce face acest consiliu şi când am văzut că este vorba de ceva serios şi pentru tineri, am zis de ce nu. Nu am stat prea mult pe gânduri şi am candidat ca şi consilier pe şcoală. În data de 9 aprilie 2009 s-au văzut rezultatele: am obţinut postul de consilier", spune Adela. Ea nu regretă o clipă decizia luată pentru că îi place să facă lucruri pentru tineri.

Văzând că se descurcă, tânăra s-a gândit să încerce o provocare mai mare. „În ianuarie, anul acesta, au fost alegeri pentru funcţia de primar. Am candidat cu gândul să-mi testez limitele şi să văd dacă pot face mai mult. 10 dintre cei 21 de membrii ai Consiliului m-au votat", povesteşte fata. Ea îşi aduce aminte că a avut parte de o concurenţă acerbă şi că s-a „bătut" cu cei doi viceprimari de acum. „Lumea nu prea ştie că noi suntem apolitici. Facem politica tinerilor", adaugă Adela.

Voluntar la ştrand

Pe Adela o aşteaptă o vară plină. Ea va participa alături de alţi tineri voluntari la proiectul unei asociaţii din Bistriţa care va organiza la ştrand numeroase concursuri interactive. „Va fi ceva inedit. Consiliul Local al Tinerilor Bistriţa este unul dintre partenerii acţiunii. Ne aşteptăm să vină mulţi liceeni", crede fata. Ea mai spune că tinerii nu au unde să-şi petreacă timpul liber în Bistriţa, iar Consiliul le oferă alternative prin proiectele sale. „Am continuat câteva dintre iniţiativele de anul trecut, din care amintesc Festivalul de Teatru pentru copii «Zbor» şi  manifestarea organizată de Dragobete. Anul acesta, consilierii au venit cu idei noi. Astfel a apărut «Noaptea Sfântului Andrei» şi campania „S' Love" în urma căreia s-au adunat foarte multe rechizite care au fost donate elevilor defavorizaţi din judeţ", adaugă Adela.

Este şi ghid turistic

Tânăra a absolvit recent şi cursul de ghizi turistici organizat de Primăria Bistriţa. Ea va însoţi grupurile de turişti care vor poposi în această vară în oraş şi le va arăta principalele obiective turistice. „Le voi povesti istoria fiecărui monument vizitat şi le voi răspunde la întrebări", explică fata.

ÎNTREBĂRI şi RĂSPUNSURI

Este greu să lucrezi cu cei de vârsta ta?

Cu liceenii e uşor să lucrezi, însă contează mult cum îi abordezi şi cum pui problema. Tinerii ar face multe lucruri frumoase, dar nu ştiu cum, le lipsesc mijloacele.

Ce nu-ţi place la tinerii din Bistriţa?

Am observat că unii dintre ei au prostul obicei de a critica în loc să încerce să vadă ce se ascunde dincolo de aparenţe.

PROFIL
Născută: 7 august 1992, Bistriţa

Studii: a absolvit clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv din Bistriţa

Familie: un frate de 15 ani, Bogdan

Ce-i place

Adoră drumeţiile şi focurile de tabără. Adelei îi place să comunice, să pună suflet în ceea ce face şi să cunoască mereu persoane noi. „Mă implic în tot felul de proiecte pentru tineri pentru că vreau să fiu utilă", spune tânăra.

Ce nu-i place

Adela regretă că majoritatea copiilor din ziua de azi preferă să stea în faţa calculatorului în loc să se joace şi să profite de faptul că sunt încă la vârsta frumoasă a copilăriei. Fata detestă aroganţii şi cei care judecă după aparenţe.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite