Acoperişurile unor case şi al şcolii din Rebra, smulse în urma unei furtuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acoperişurile au fost smulse de vijelie (foto: adevarul)
Acoperişurile au fost smulse de vijelie (foto: adevarul)

Acoperişurile unor case, al şcolii şi al sălii de sport din localitatea Rebra, judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost smulse, marţi seară, în urma unei furtuni, iar mai multe săli de clasă au fost inundate din cauza ploilor.

Primarul comunei Rebra, Ştefan Danci, a declarat, miercuri, că furtuna a început în jurul orei 21.00 şi a durat cel mult 30 de minute, potrivit Mediafax. "Vântul puternic a smul acoperişul din tablă al Şcolii Generale Rebra, bucăţi din aceasta fiind duse de vânt chiar şi la 30-40 de metri distanţă, prin curţile din grădinile oamenilor. Apoi a venit o ploaie torenţială care a inundat trei săli de clasă de la etaj din cele zece câte avem. Apa s-a scurs pe pereţi, a umflat parchetul şi s-a infiltrat peste tot. Am fost obligaţi să oprim curentul electric ca să nu se întâmple vreun dezastru", a spus Danci.

Ştefan Danci a spus că vântul a smuls şi acoperişul sălii de sport dată în folosinţă în 2010 şi că aceasta fiind inundată în urma ploii abundente. "Sala de sport măcar e în garanţie. Am trimis o adresă la Compania Naţională de Investiţii să vedem dacă ne poate ajuta cu ceva", a afirmat primarul. El a spus că şi mai multe case au fost avariate de furtună, vântul luând acoperişurile.

"Ştiu că sunt mai multe gospodării avariate, dar nu ştiu exact câte. Ne-am concentrat foarte mult pe şcoală ca să o acoperim să nu avem pagube şi mai mari. În plus, azi (miercuri - n.r.) cei aproape 400 de copii au venit la cursuri şi a trebuit să-i concentrăm în sălile neafectate. Pe o parte i-am trimis în vechea şcoală. Lucrăm acum cu oamenii din sat să acoperim clădirea cu nişte tablă fiindcă iar sunt nişte nori negri care se adună. Ne ajung pagubele astea de aproape 100.000 de lei. Nu mai avem nevoie de altele în plus", a a afirmat Danci.

Şeful Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, Doina Pană, a spus că a fost informat despre situaţia de la Rebra. "Nu sunt oprite cursurile. Primarul face tot ce îi stă în putinţă să remedieze defecţiunile. M-a asigurat că, până în 25 iunie, când începe evaluarea naţională, totul va fi în regulă", a declarat Doina Pană.

Comuna Rebra se află la poalele Munţilor Rodnei.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite