Bistriţa : Accidentul de la Braşov a curmat vieţile a cinci bistriţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţa : Accidentul de la Braşov a curmat vieţile a cinci bistriţeni
Bistriţa : Accidentul de la Braşov a curmat vieţile a cinci bistriţeni

Consilierul local Ciprian Ilieş, o poliţistă de 24 de ani, Ana Maria Cherecheş, un cuplu din Năsăud şi un alt consilier din acelaşi oraş şi-au pierdut viaţa azi dimineaţă.

Dramaticul accident s-a produs în această dimineaţă, în jurul orei 09.00,  pe DN 13, lângă localitatea braşoveană Rupea.

Microbuzul în care călătoreau bistriţenii a intrat sub un tir

Microbuzul morţii, care transporta 13 călători, a intrat practic în partea din spate a unui tir, parcat în faţa unei benzinării din Rupea. Potrivit poliţiştilor braşoveni, şoferul microbuzului ar fi adormit la volan, deoarece nu există urme de frânare. Ei spun că pasagerii din faţă ai microbuzului nu au avut nicio şansă şi că impactul a fost nimicitor. Trei dintre aceştia au murit pe loc, iar alţi doi în timp ce erau transportaţii de echipajele SMRUD la spital. Printre primele victime s-au numărat Ciprian Ilieşi, un tânăr de 33 de ani, consilier în Consiliul Local Bistriţa, tată a doi copii, presupusul şofer al microbuzului. Tot pe loc a murit şi o tânără de 24 de ani, Ana-Maria Cherecheş, angajată în Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Bistriţa-Năsăud. Un cuplu din Năsăud, soţ şi soţie - Călin şi Liliana Găzdac -  au pierit la câteva minute unul după altul. Pe lista celor morţi  în teribilul accident mai figurează, potrivit poliţiştilor braşoveni, şi Valentin Vlaşin, un consilier local din acelaşi oraş. Cu toţii se întorceau din Bucureşti unde au susţinut examene de confirmare în diferite posturi din instituţii deconcentrate.

Martorii vorbesc despre coşmar


Martorii spun că nu au putut face nimic pentru că maşina s-a lovit din plin de tir. „Am crezut că a bubuit gazul, aşa s-a auzit. Am ieşit repede afară şi am văzut nenorocirea din faţa casei mele. Nu am putut să fac nimic pentru cei din maşină pentru că era băgată aşa de adânc sub tir că nu puteam deschide nici o uşă“, povesteşte Andrei Beche, un locuitor din Rupea, care locuieşte vis–a –vis de locul tragediei.

Poliţiştii bistriţeni sunt şocaţi

Moartea tinerei de 24 de ani, angajată cu contract civil în Poliţia din Bistriţa, i-a şocat pe colegii ei. Aceştia s-au chinuit dimineaţă minute în şir pentru a afla dacă şi colega lor se numără printre victime. „Nu ne-a venit să credem că Ana-Maria a murit. Confirmarea a venit cu ceva întârzierere. Era o fată extraordinară, nu se oprea niciodată din învăţat, şi acum mergea la un concurs”, spune Claudia Creţa, purtătorul de cuvânt al IJP Bistriţa-Năsăud.

Soţii Găzdac urmau să fie directori adjuncţi


Cei doi tineri din Năsăud aflaseră cu o seară înaintea accidentului că au câştigat concursul pentru care plecaseră la Bucureşti. Potrivit primarului din Năsăud, Dumitru Mureşan, amândoi urmau să fie directori executivi. Călin era şeful la Serviciul de Spaţii verzi, iar Liliana lucra la Centrul Local de Consultanţă Agricolă. Ieri seara au primit rezultatele concursului, iar azi-dimineaţă, au murit. El urma să fie director adjunct la Direcţia Agricolă şi ea la Oficiul Judeţean de Consultanţă Agricolă“, mai spune primarul. Cei doi nu aveau mai mult de 40 de ani şi erau părinţii unui copil de clasa a X-A.

Doi supravieţuitori sunt în stare gravă

Ovodiu Valea, fostul director al brutăriei Anadarbi, şi Flaviu Moldovan, fost primar al comunei Miceştii de Câmpie, au scăpăt din tragicul accident. Starea acestora este însă foarte gravă, iar şansele de viaţă sunt destul de reduse.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite