A început vaccinarea antipandemică în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima imunizată împotriva gripei porcine a fost chiar coordonatorul programului. Doina Petri a vrut să asigure populaţia că vaccinul este sigur şi s-a vaccinat înaintea tuturor

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, a fost prima persoană din judeţ care şi-a făcut vaccinul împotriva virusului AH1N1. Tot astăzi, alţi 40 de angajaţi din cadrul personalului medico-sanitar al instituţiei au fost imunizaţi. De miercuri, campania de vaccinare se extinde la elevi, poliţişti şi medici de familie.

Doina Petri crede că vaccinul este sigur

Directorul adjunct al DSP, Doina Petri, este convinsă că vaccinul este unul sigur. „Am fost prima care s-a vaccinat. Consider că este un vaccin foarte bun şi la fel de eficient ca oricare alt vaccin antigripal", spune Doina Petri. La fel de convins de eficienţa imunizării împotriva gripei porcine este şi Ioan Boroş, inspector la DSP. „Nu a durut vaccinul. Vaccinarea este la fel ca la o injecţie normală", a spus Boroş, după ce a primit vaccinul.

Elevii, poliţiştii şi medicii la rând

De miercuri, elevii cu vârste peste 16 ani, poliţiştii şi medicii de familie vor fi cei care vor putea alege să îşi facă imunizarea. „Copiii de peste 16 ani vor fi imunizaţi în şcoli de către medicii şcolari. Este vorba de 8.600 de elevi cu vârste peste 16 ani. Aceştia nu vor fi obligaţi să se vaccineze. Medicii vor întreba dacă sunt doritori. Alte 1.500 de persoane din Ministerul Admnistraţiei şi Internelor se vor putea vaccina. Până miercuri, dozele vor ajunge la cabinetul medical", explică Doina Petri.  prima etapă de vaccinare se încheie în data de 11 decembrie.

11.450 de doze de vaccin în judeţ

Prima tranşă de vaccinuri ajunse în judeţ a fost de 11.450 de doze. Vaccinarea bistriţenilor se va face în trei tranşe. Ultimele două tranşe de vaccinuri vor ajunge în lunile ianuarie şi februarie. Atunci se vor putea vaccina copiii din ciclul primar şi gimazial, dar şi restul populaţiei. Vaccinul împotriva gripei porcine se adminstrează ca orice alt vaccin, în mână şi are o probabilitate foarte redusă pentru reacţii adverse. După administrare, unii pacienţi pot resimţi o uşoară durere locală şi o roşeaţă la nivelul pielii.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite