10% din populaţia Bistriţei primeşte ajutoare de la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhiva
foto arhiva

De astăzi, bistriţenii care au venituri mici îşi pot ridica, de la un centru de pe bulevardul Independenţei, ajutoarele alimentare gratuite de la Uniunea Europeană.

Direcţia de Servicii Sociale a Primăriei Bistriţa a început, de astăzi, repartizarea alimentelor gratuite pentru persoanele defavorizate. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Mihai Ruşti, spune că în jur de 7000 de bistriţeni vor beneficia de acestea. „Alimentele gratuite vor fi distribuite  la 2588 de şomeri, 2703 de pensionari, 2010 de persoane cu handicap şi 181 de bistriţeni cu venit minim garantat", afirmă Ruşti. Aceştia vor putea să-şi ridice cele şase tipuri de produse asigurate de Uniunea Europeană. Fiecare beneficiar va primi 14 kg de făină albă, 7 kg de făină de mălai, 3,2 kg de paste făinoase, 1 kg de zahăr şi 13 pachete de biscuiţi. Mihai Ruşti mai zice că peste câteva săptămâni vor sosi şi kilogramele de lapte praf.

Pachetele sociale se vor putea ridica de la acelaşi sediu ca anul trecut, situat pe Bulevardul Independenţei nr.24-26, lângă cantina socială. Bistriţenii vor putea să-şi ridice ajutoarele de luni până vineri, după următorul program: luni, marţi, miercuri, joi între orele 08.30 şi 16.00, respectiv vineri între 8.30 şi 13.30.

Bistriţa are o populaţie de circa 80.000 de locuitori, iar aproape 10% dintre aceştia primesc ajutoare alimentare gratuite.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite