FC Maramureş Universitar are nevoie de 500.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un „război" ce a durat mai bine de şase luni, gruparea FC Maramureş este în sfârşit sigură că va evolua în liga secundă. Pentru a putea duce la bun sfârşit sezonul competiţional, clubul băimărean are nevoie de aproximativ o jumătate de milion de euro.

Oficialii clubului băimărean au primit în urmă cu doar câteva zile o adresă din partea Federaţiei Române de Fotbal (FRF), prin care erau anunţaţi că FC Maramureş Universitar este una din echipele care au promovat în Liga a  II-a. Chiar dacă bucuria promovării i-a acaparat pe toţi membrii grupării băimărene, conducerea nu uită momentele grele prin care a trebuit să treacă pentru a ajunge aici.

În tratative pentru bani

Joia trecută, şase cluburi de fotbal, printre care şi FC Maramureş Universitar (FCMU), au primit licenţa din partea FRF pentru a evolua în liga secundă în sezonul 2011-2012.  După această realizare, preşedintele clubului FCMU spune că următorul pas este cel de a atrage oameni potenţi financiar la club. „Sunt fericit că am ajuns până aici şi sper să putem merge mai departe. Zilele acestea, voi purta discuţii cu mai mulţi oameni care vor să vină alături de echipă şi până la începutul sezonului să putem face rost de banii necesari", a explicat, pentru „ADS" Baia Mare, Dan Hotico. „Sunt deja în tratative cu mai multe persoane care au spus că ar fi dispuse să vină alături de mine la club şi sper că în cel mai scurt timp să avem bugetul stabilit. Unul dintre oamenii cu care am şi vorbit deja este Alexandru Koller, care a spus că ar fi dispus să suţină finanicar tot ce ţine de juniori. Pentru noi ar fi un ajutor uriaş, având în vedere că bazele oricărui club sunt tinerii de perspectivă", a explicat Hotico. Pentru a acoperi nevoile financiare a unui club ce evoluează în liga a II-a, orice conducere are nevoie de cel puţin 400.000 de euro.  „FC Maramureş Universitar are nevoie de o jumătate de milion de euro pentru ducerea la bun sfârşit a urmărului sezon competiţional. În aceşti bani sunt incluse salariile jucătorilor, toate deplasările, dar şi plăţile către terţe persoane. Sunt foarte mulţi bani, dar voi face tot posibilul să-i aduc la club", a adăugat preşedintele clubului.

Speră să primească ajutor din partea autorităţilor

Chiar dacă în România există mai multe echipe care sunt susţinute de consiliile locale şi judeţene, nu este cazul şi grupării din Dealul Florilor. „Noi am cerut de mai multe ori ajutor financiar, însă de fiecare dată ni s-a întors spatele. Poate acum, că suntem în B, şi au apărut şi oameni noi la conducerea primăriei, vom avea mai multe şanse. Oricum nu putem să ne culcăm pe o ureche şi să aşteptăm să vină banii din poveşti. Nu trebuie să uităm că acest fenomen social, fotbalul, poate atrage mii, zeci de mii de suporteri, mai ales acum când vom avea şansa să jucăm cu echipe precum Timişoara, Craiova sau Gloria Bistriţa", a spus Radu Ţolaş, purtătorul de cuvânt al FCMU. Ajuns la conducerea Primăriei în urmă cu doar câteva luni, Cătălin Cherecheş a spus că va face tot posibilul să ajute fotbalul maramureşean. „În acest moment, Primăria Baia Mare oferă echipei stadionul pe care evoluează. Este adevărat că fotbalul a fost uitat în ultimii ani dar sper că în cel mai scurt timp să putem ajuta şi financiar acest club. E oglinda sportului local cu care toţi ar trebui să ne mândrim", precizat primarul municipiului Baia Mare.

160.000 de euro din drepturi de televizare


O altă parte mare financiară este aşteptată să vină din drepturile de televizare a partidelor disputate pe stadionul „Viorel Mateianu". „Din ce am înţeles eu, e vorba de 160.000 de euro pe an, bani pe care îi vom primi din  aceste drepturi. Este o sumă foarte mare, care ne vor ajuta la început de drum. Adunaţi la banii pe care îi avem în acest moment, ar trebui să ne ajungă pentru o bună parte a sezonului", a explicat Hotico.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite